ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Google Maps: Χρήσιμα tips για όλους τους χρήστες

 Google Maps: Χρήσιμα tips για όλους τους χρήστες

Η υπηρεσία Google Maps είναι ίσως το πολυτιμότερο δωρεάν εργαλείο πλοήγησης, καθώς προσφέρει ακριβείς οδηγίες για διαδρομές με κάθε μέσο οπουδήποτε στον κόσμο. Είτε είσαι πεζός, ποδηλάτης, μοτοσικλετιστής ή κάτοχος ΙΧ έχεις τη δυνατότητα να λάβεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για έναν προορισμό, προσθέτοντας ακόμα και πολλές στάσεις στη διαδρομή σου.

Η προεπιλεγμένη ρύθμιση στην υπηρεσία πλοήγησης Google Maps περιλαμβάνει το σημείο εκκίνησης και τον προορισμό σας, ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να προσθέσετε επιπρόσθετες στάσεις, σε περίπτωση που πρέπει να βρείτε την κοντινότερη τράπεζα ή ένα σούπερ μάρκετ.

Για να προσθέσετε μία στάση στη διαδρομή σας:

· Εισάγετε το σημείο εκκίνησης και τον προορισμό σας και εν συνεχεία επιλέξτε τις τρεις τελείες που βρίσκονται πάνω δεξιά στην οθόνη της συσκευής σας.

· Στο μενού επιλογών που θα εμφανιστεί, επιλέξτε το «Προσθήκη Στάσης» και ορίστε τον ενδιάμεσο προορισμό σας.

Παράλληλα, η υπηρεσία Google Maps προσφέρει πολλές χρήσιμες λειτουργίες για μια ομαλότερη διαδρομή.

Αλλάξτε το εικονίδιο του οχήματος σας

Μπορείτε να αλλάξετε το εικονίδιο που δείχνει την τοποθεσία σας. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση παρουσιάζει ένα μπλε βέλος που αντιπροσωπεύει το όχημα σας, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε σε ένα πιο διασκεδαστικό εικονίδιο οχήματος.

Εάν πατήσετε το εικονίδιο που δείχνει την τρέχουσα τοποθεσία σας, θα εμφανιστούν τρεις επιλογές στις οποίες μπορείτε να αλλάξετε το τυπικό εικονίδιο σε αυτοκίνητο, νταλίκα ή SUV.

Αποθηκεύστε τη θέση στάθμευσής σας

Ο εφιάλτης της θέσης στάθμευσης μπορεί να θεωρηθεί πλέον παρελθόν, καθώς έχετε τη δυνατότητα να την αποθηκεύσετε στην εφαρμογή. Οι χρήστες Android επιλέξτε το «Αποθήκευση της θέσης στάθμευσης» και οι χρήστες iOS το «Ορισμός ως θέση στάθμευσης». Το μέρος όπου έχετε παρκάρει θα βρίσκεται αποθηκευμένο στο Google Maps μέχρι να το αλλάξετε.

Κοινοποιήστε την τρέχουσα τοποθεσία σας

Η υπηρεσία σας επιτρέπει να μοιράζεστε την τρέχουσα τοποθεσία σας με άτομα για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Εάν κοινοποιήσετε την τοποθεσία σας με μια επαφή, θα μπορούν να βλέπουν το εικονίδιο της τοποθεσίας σας να κινείται σε πραγματικό χρόνο.

Για να κοινοποιήσετε την τοποθεσία σας, πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας στο επάνω μέρος της οθόνης σας και επιλέξτε «Κοινή χρήση τοποθεσίας». Τότε θα μπορείτε να επιλέξετε ποιες επαφές θα γνωρίζουν την τρέχουσα τοποθεσία σας και για πόσο χρονικό διάστημα.

Λήψη χάρτη για offline χρήση

Αν κατευθύνεστε κάπου και το σήμα δεν σας εξυπηρετεί κατά το βέλτιστο, τότε είναι καλή ιδέα να κατεβάσετε τον χάρτη σας για χρήση εκτός σύνδεσης. Για να το κάνετε αυτό, ρυθμίστε την πλοήγησή σας όπως θα κάνατε συνήθως και, στη συνέχεια, πατήστε το μενού τριών κουκκίδων στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Επιλέξτε «Λήψη χάρτη εκτός σύνδεσης» και το πρόβλημα σας θα θεωρείται λήξαν.

Δείτε το ιστορικό των τοποθεσιών σας

Εάν έχετε την περιέργεια σχετικά με όλες τις διαδρομές που έχετε πραγματοποιήσει, τότε μπορείτε να δείτε το ιστορικό των τοποθεσιών σας στη μορφή ενός χρονοδιαγράμματος. Μεταβείτε στον ιστότοπο του Google Maps στην ενότητα Timeline και voila!

Ορίστε τις αγαπημένες τοποθεσίες σας στη λίστα σας

Μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ χρήσιμες λίστες με τα αγαπημένα σας μέρη για μια αμεσότερη πλοήγηση. Για να δημιουργήσετε μια τέτοια λίστα, πατήστε στη θέση που θέλετε να αποθηκεύσετε και πατήστε «Αποθήκευση». Τώρα έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια «Νέα λίστα» και να της δώσετε ένα όνομα. Προσθέστε περισσότερες τοποθεσίες στην ίδια λίστα, ακολουθώντας την ίδια μέθοδο.

Προσθέστε ετικέτες στις τοποθεσίες σας

Η υπηρεσία Google Maps καθιστά δυνατή την προσθήκη ετικετών σε τοποθεσίες, στις οποίες μπορείτε να πλοηγηθείτε, εισάγοντας το όνομα της ετικέτας στη γραμμή αναζήτησης πλοήγησης.

Αναζητήστε μια τοποθεσία για να δημιουργήσετε μια ετικέτα τοποθεσίας. Τώρα αναζητήστε τις επιλογές στο κάτω μέρος της οθόνης σας και σύρετε για να δείτε την επιλογή «Ετικέτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια