ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Elon Musk εναντίον Jeff Bezos στον πόλεμο του Διαστήματος

 Elon Musk εναντίον Jeff Bezos στον πόλεμο του Διαστήματος

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η διαστημική εταιρεία του Jeff Bezos, Blue Origin κινήθηκε νομικά εναντίον της NASA, επειδή επέλεξε την εταιρεία του Elon Musk, SpaceX για την κατασκευή διαστημοπλοίου που θα πραγματοποιήσει αποστολή στη Σελήνη. Αυτό επέφερε την απόφαση της NASA να παγώσει προσωρινά το συμβόλαιο της με την SpaceX, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Εκτός αυτού όμως, ο Jeff Bezos φαίνεται ότι δεν αρκέστηκε μόνο στη μήνυση, καθώς τώρα η Amazon προτρέπει την FFC (Federal Communications Commission) να απορρίψει εξ ολοκλήρου όλα τα σχέδια που έχει υποβάλει η SpaceX για την εκτόξευση μιας ακολουθίας δορυφόρων, που προορίζεται για την τροφοδοσία της υπηρεσίας του δορυφορικού δικτύου Starlink.

Με τη σειρά του λοιπόν και ο Elon Musk δεν συγκρατήθηκε και ανήρτησε μία δημοσίευση στο Twitter, ειρωνευόμενος τον Jeff Bezos. Το tweet έλεγε:

Απ' ό,τι φαίνεται, ο Bezos αποσύρθηκε για να έχει μία δουλειά πλήρους-απασχόλησης καταθέτοντας αγωγές εναντίον της SpaceX
elon-musk-bezos.jpg


Η πρόσφατη καταγγελία της Amazon φέρει τη μορφή επιστολής διαμαρτυρίας και όχι επίσημης αγωγής. Το δορυφορικό δίκτυο Starlink τροφοδοτείται σήμερα από περίπου 1.740 δορυφόρους χαμηλής τροχιάς, οι οποίοι εξυπηρετούν περίπου 90.000 πελάτες. Η SpaceX ετοιμάζεται να εκτοξεύσει περίπου 30.000 δορυφόρους για να βελτιώσει την υπηρεσία της και πρέπει να ενημερώσει την FCC ακριβώς σχετικά με το πού θα τοποθετηθούν γύρω από τη Γη.

Το πρόβλημα της Amazon είναι ότι η SpaceX θέλει να στήσει ακολουθία δορυφόρων σε δύο διαφορετικές τροχιές και η εταιρεία θεωρεί ότι εάν η FFC εγκρίνει το σχέδιο της, θα δημιουργηθεί ένα κακό προηγούμενο - καθιστώντας δύσκολο το έργο της εταιρείας να εγκαταστήσει τους δικούς της δορυφόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια