ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι κάρτες γραφικών GeForce RTX 40-series ενδέχεται να καθυστερήσουν


 Η επόμενη γενιά καρτών γραφικών της NVIDIA, GeForce RTX 40-series που βασίζεται στην αρχιτεκτονική με το κωδικό όνομα «Ada Lovelace» αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τον Οκτώβριο.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το κανάλι «Moore's Law Is Dead» στο YouTube, υπάρχει περίπτωση για την NVIDIA να αναβάλει την άφιξη των νέας γενιάς GPUs για τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. Σύμφωνα με το κανάλι Moore’s Law is Dead, η αγορά των καρτών γραφικών αυτή τη στιγμή έχει «πλημμυρίσει» από μεταχειρισμένες κάρτες γραφικών της σειράς GeForce RTX 30, σημειώνοντας υψηλά επίπεδα κορεσμού.

Για να διασφαλίσει λοιπόν ότι η αγορά θα βρίσκεται σε αναζήτηση για νέες κάρτες γραφικών και για να διατηρήσει σε υψηλή επίπεδα τη νέα γενιά καρτών γραφικών GeForce RTX 40, η Nvidia εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλει τη διαθεσιμότητα της.

Όλοι οι έμποροι λιανικής αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, δηλαδή μικρότερη ζήτηση, καθώς η αγορά έχει «πλημμυρίσει» από μεταχειρισμένες κάρτες γραφικών που χρησιμοποιούνταν για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων (η πρόσφατη κατάρρευση κρυπτονομισμάτων βοήθησε την κατάσταση, καθώς πολλοί miners ωσότου επανέλθει η αγορά των κρυπτονομισμάτων σε υψηλότερα επίπεδα αποφάσισαν να «ξεφορτωθούν» το παλαιότερο hardware για να καλύψουν μέρος των απωλειών τους).

Σύμφωνα με το κανάλι «Moore's Law Is Dead» στο YouTube, η NVIDIA ενδέχεται να ανακοινώσει τις νέες «Ada Lovelace» GPUs τον Οκτώβριο με τη διάθεση τους να ξεκινά από τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Βεβαίως, όλα τα παραπάνω δεν έχουν επιβεβαιωθεί από κανέναν εκπρόσωπο της NVIDIA και αποτελούν μόνο φήμες, επομένως είμαστε επιφυλακτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια