ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένα αλλόκοτο αντικείμενο εντόπισε το Perseverance της NASA στον Άρη


 Ένα παράξενο αντικείμενο εντόπισε το Perseverance της NASA στον Άρη

Η φωτογραφία του χορδωτού αντικειμένου τραβήχτηκε από το ρόβερ στις 12 Ιουλίου 2022, την 495η ημέρα της τρέχουσας αποστολής του Perseverance για τη μελέτη του κόκκινου πλανήτη.

Δημοσιοποιήθηκαν δύο καρέ του παράξενου αντικειμένου, το οποίος βρέθηκε κάτω από το ρόβερ, για να φανεί σε όλες τις διαστάσεις του. 

Παραμένει άγνωστη για τι ακριβώς πρόκειται, αλλά από μία κοντινή ματιά φαίνεται σαν ένα κουβάρι από σπάγκο, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για το πώς βρέθηκε εκεί. 

Το καρέ προκάλεσε ενδιαφέρον στο διαδίκτυο, με τους χρήστες να αναρωτιούνται τι είναι αλλά και να κάνουν τις δικές τους υποθέσεις.

Το Perseverance βρίσκεται στον Άρη για να αναζητήσει ίχνη παλαιάς μικροβιακής ζωής. Μελετά το κλίμα και τη γεωλογία του γειτονικού πλανήτη και συλλέγει δείγματα πετρωμάτων και σκόνης.

Το ρομποτικό ρόβερ βάρους 1.043 κιλών διαθέτει διάφορα επιστημονικά όργανα, όπως ραντάρ που του επιτρέπουν να «βλέπει» κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, φασματόμετρα για να μετρά τη σύνθεση του αρειανού εδάφους, κάμερες για κοντινές και πανοραμικές λήψεις, μια συσκευή παραγωγής οξυγόνου από διοξείδιο του άνθρακα της αρειανής ατμόσφαιρας, καθώς και ένα μικρό ελικόπτερο-drone.

Δεν υπάρχουν σχόλια