ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Samsung αναπτύσσει GDDR6 DRAM με ταχύτητα 24 Gbps για κάρτες γραφικών

 


Η Samsung ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει αναπτύξει μια νέα DRAM GDDR6 με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων 24 gigabit ανά δευτερόλεπτο (Gbps).

Μια premium κάρτα γραφικών που περιέχει τις μνήμες αυτές, θα υποστηρίζει ρυθμό επεξεργασίας δεδομένων έως και 1,1 terabyte (TB), που ισοδυναμεί με την επεξεργασία 275 ταινιών σε ανάλυση Full HD μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, σύμφωνα με την εταιρία.

Η DRAM αποτελείται από μονάδες των 16gb οι οποίες χρησιμοποιούν την τεχνολογία ολοκλήρωσης τρίτης γενιάς στα 10nm, η οποία ενσωματώνει επίσης EUV λιθογραφία κατά την παραγωγή τους. Επίσης, έγινε εφαρμογή high-k μεταλλικών πυλών ή τη χρήση μετάλλων εκτός από το διοξείδιο του πυριτίου για να κάνει την πύλη να κρατά περισσότερο φορτίο στη μνήμη DRAM. Αυτό επέτρεψε στην DRAM να λειτουργεί με ρυθμό πάνω από 30% ταχύτερο από τον προκάτοχό της GGDR6 DRAM 18 Gbps.

Η DRAM ακολουθεί τα πιο πρόσφατα πρότυπα DRAM GDDR6 που ορίζονται από το Joint Electron Device Engineering Council (JEDEC) __ τον παγκόσμιο οργανισμό ρύθμισης προτύπων για τσιπ μνήμης __, ώστε οι εταιρίες που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη και την κατασκευή καρτών γραφικών να μπορούν να το προσαρμόσουν εύκολα για τα προϊόντα τους.

Η Samsung είπε ότι εφάρμοσε επίσης δυναμική εναλλαγή τάσης για να αυξήσει την απόδοση ισχύος της DRAM, η οποία μειώνει την τάση λειτουργίας της έως και 1,1 V από την προηγούμενη χαμηλότερη τάση στα 1,35 V, επιτρέποντας στις μπαταρίες των φορητών υπολογιστών να διαρκούν περισσότερο.

Η εταιρεία είπε ότι θα ξεκινήσει την επαλήθευση της DRAM αυτόν τον μήνα.


 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια