ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Google εξαγόρασε πατέντες της Foxconn για το Google Glass

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Google εξαγόρασε από την Foxconn ορισμένες πατέντες/ ευρεσιτεχνίες που αφορούν σε τεχνολογία που προσαρμόζεται στο κεφάλι (Head Mounted Technology) και βεβαίως αφορούν στην συσκευή Google Glass.
Μεταξύ των ευρεσιτεχνιών, βρίσκουμε και μία που επιτρέπει σε virtual εικόνες να γίνονται "superimposed on a real-world view", ότι και να σημαίνει αυτό...
Σύμφωνα με την Google, οι ευρεσιτεχνίες που εξαγόρασε "χρησιμοποιούνται ευρέως στην αεροναυπηγική και σε tactical/ ground οθόνες, στην μηχανική και στην ανάπτυξη επιστημονικών εφαρμογών, στο gaming και στις συσκευές video καθώς και σε εργαλεία κατάρτισης και προσομείωσης". Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Google επενδύει σε μία εταιρεία και αφορά στην συσκευή Google Glass. Την τελευταία φορά είχε εξαγοράσει ποσοστό 6,3% στην εταιρεία κατασκευής chip με έδρα την Ταϊβάν, Himax Display, τεχνολογίες της οποίας βρήκαν τον δρόμο τους προς τα Google Glass.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η συσκευή Google Glass αναμένεται σύντομα να αντιμετωπίσει μεγάλο ανταγωνισμό από Κινέζικες εταιρείες - ίσως και Κορεάτικες - όπως είναι η γνωστή Baidu. Η εξαγορά, όσο το δυνατόν περισσότερων ευρεσιτεχνιών που αφορούν σε συσκευές του είδους, η Google προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι οι διάφορες κατασκευάστριες συσκευών Android, δεν θα βρεθούν αντιμέτωπες στα δικαστήρια για να εξασφαλίσουν τυχόν δικαιώματα από άλλες.
Όσο αφορά στην συσκευή Google Glass, αναμένεται να κυκλοφορήσει ευρέως το 2014. Το κόστος της δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό (έχουν γραφτεί ποσά μεταξύ $299 και $499).

Δεν υπάρχουν σχόλια