ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κλειδαμπαρώστε τον Λογαριασμό σας στο Google

H Google σας δίνει την δυνατότητα να διπλοκλειδώσετε τον λογαριασμό σας, απαιτώντας (από τον επίδοξο εισβολέα) έναν δεύτερο κωδικό που αποστέλλεται στον χρήστη από την υπηρεσία ή παράγεται στο κινητό σας τηλέφωνο. Η Google ονομάζει την μέθοδο «επαλήθευση σε δύο βήματα». Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε δύο κλειδιά, ένα σταθερό που θα πρέπει να θυμάστε όπως πάντα και ένα που θα παράγεται δυναμικά. Μέχρι να υιοθετηθούν τα φυσικά κλειδιά που θα μας απαλλάξουν από τα password,θα πρέπει να αρκεστείτε στην παραδοσιακή μέθοδο.
Αφού μπείτε στον λογαριασμό σας στο Google, επισκεφτείτε την σελίδα με τις ρυθμίσεις για το λεγόμενο 2-step verification (κάντε κλικ στον σύνδεσμο, εισάγετε τα στοιχεία σας και θα παραπεμφθείτε στην σελίδα της επαλήθευσης σε δύο βήματα). Εκεί θα δείτε πώς θα κλειδώσετε τον λογαριασμό τους όχι με έναν κωδικό, αλλά δύο. Ο πρώτος είναι το παραδοσιακό password και ο δεύτερος ένα κωδικός που παράγεται δυναμικά και αποστέλλεται μέσω μηνύματος κειμένου, με τηλεφωνική κλήση ή το mobile app της Google, που ονομάζεται Google Authenticator (αναζητήστε το από το εκάστοτε store του smartphone σας).
Καθώς συνηθίζουμε να μπαίνουμε στον λογαριασμό μας από τον ίδιο υπολογιστή μπορούμε να ζητήσουμε να απαλλαγούμε από την ανάγκη εισαγωγής δεύτερου κωδικού κάθε φορά που επιχειρούμε είσοδο. Δηλώνουμε «εμπιστοσύνη» στο συγκεκριμένο μηχάνημα (trust this computer), κατά την εισαγωγή του πρόσθετου κωδικού την πρώτη φορά που θα ενεργοποιήσουμε την μέθοδο επαλήθευσης σε δύο βήματα. Όταν εμφανιστούμε να ζητάμε πρόσβαση από άλλους υπολογιστές για τους οποίους δεν έχουμε δηλώσει εμπιστοσύνη, ο κωδικός θα απαιτείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια