ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Extremetech: To adblock plus υπεύθυνο για αργή πλοήγηση στο διαδίκυο


Σε μια ενδιαφέρουσα δημοσίευση προέβη προσφάτως η ιστοσελίδα Extremetech, η οποία αναφέρει ότι το δημοφιλές add-on του Firefox, το οποίο μπλοκάρει τις διαφημίσεις, το Adblock Plus, είναι υπεύθυνο για το αργό browsing που παρουσιάζει ορισμένες φορές ο φυλλομετρητής. Όπως πιθανόν όλοι γνωρίζουμε, πρόκειται για το πιο δημοφιλές πρόσθετο στον Firefox αλλά και στον Chrome και ο αρθρογράφος στο extremetech στοχεύει να εξετάσει μέσω του άρθρου του αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Συγκεκριμένα, αυτό το add-on φέρεται να αυξάνει σημαντικά την ποσότητα μνήμης που απαιτείται για να λειτουργήσει ο browser. Επιπλέον λέγεται ότι αυξάνει και το χρόνο που απαιτείται για να γίνει το render ενός website. Αντί δηλαδή να κάνει την πλοήγηση στο διαδίκτυο πιο γρήγορη, στη πραγματικότητα την επιβραδύνει. Όπως αναφέρεται και στο άρθρο, το Adblock plus έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό και προκειμένου να επιτελέσει σωστά την εργασία του, την αφαίρεση δηλαδή των διαφημίσεων flash, καταναλώνει υψηλά ποσά μνήμης και πόρους από τον επεξεργαστή.

Ο αρθρογράφος μάλιστα του αγγλικού άρθρου, τονίζει ότι αν και δεν προέβη σε ακριβείς δοκιμές, το γεγονός ότι το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή αυξάνει τις στροφές σε κάθε προβολή/φόρτωση της σελίδας, ενισχύει την άποψη ότι το adblock καταναλώνει υψηλούς πόρους συστήματος. Όμως επισημαίνει, ότι υπάρχει και άλλη λύση για όσους επιθυμούν να μην προβάλλονται οι διαφημίσεις. Προτείνει να χρησιμοποιήσουν το δωρεάν proxy Privoxy, αλλά το πρόβλημα σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί https συνδέσεις. Ωστόσο η εγκυρότητα του άρθρου μένει να επιβεβαιωθεί από περισσότερους χρήστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια