ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Toshiba κυκλοφόρησε έναν σκληρό δίσκο 3TB στις 2.5"


Μετά από μία CES στην οποία δεν είχε σχεδόν καμία ανακοίνωση σχετικά με την αύξηση της χωρητικότητας στους δίσκους, η Toshiba έριξε μία βόμβα στην αγορά με την νέα τεχνολογία της, τη κάθετη μαγνητική εγγραφή και τον νέο της δίσκο MQ03ABB300.
Με άλλα λόγια έχει τέσσερις platters ο ένας πάνω στον άλλον. Εϊναι η ίδια τεχνική με τον προκάτοχό του, τον 2TB MQ01ABB200, αλλά με την έλευση των platters των 750GB, ο νέος δίσκος μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερες χωρητικότητες. Αργότερα η Toshiba σχεδιάζει να τον κυκλοφορήσει ως εσωτερικό USB δίσκο.

Βέβαια υπάρχει και ένα σημαντικό μειονέκτημα. Εκτός των τεσσάρων plattersοι οποίοι φυσικά στοιχίζουν αρκετά, το πάχος του δίσκου έφτασε τα 15 mm, που σημαίνει ότι δεν θα χωρέσει στο laptop σας. Είναι όμως πλήρως συμβατός με το πρωτόκολλο SATA, με ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μέχρι 6 GBps και αρκετά στιβαρός αφού έχει όριο λειτουργίας στις 600.000 ώρες, δηλαδή περίπου 69 χρόνια λειτουργίας.
Η χωρητικότητα στους δίσκους είναι κάτι που τα τελευταία αυξάνεται καθώς οι εταιρίες βρίσκουν τρόπους να στριμώχνουν επιπλέον χώρο, κρατώντας όσο γίνεται τις ίδιες διαστάσεις. Η HGST ήδη έχει κυκλοφορήσει έναν δίσκο χωρητικότητας 10 GB με την ίδια τεχνολογία κάθετης μαγνητικής εγγραφής αλλά με τον συμβιβασμό των λιγότερων κύκλων ανάγνωσης εγγραφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια