ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Microsoft ετοιμάζει τον διάδοχο του IE για τα Windows 10




Η Microsoft φαίνεται ότι δουλεύει πάνω σε έναν νέο browser με την κωδική ονομασία “Spartan” τον οποίο θα διαθέσει με τα Windows 10 μέσα στο 2015. Ο Internet Explorer 11 θα είναι και αυτός διαθέσιμος στην desktop έκδοση των Windows 10, απλά για λόγους συμβατότητας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται ότι η Microsoft δουλεύει πάνω στον διάδοχο του IE. Εντός της εταιρίας υπήρχαν αρκετές φωνές οι οποίες έλεγαν ότι, η κακή φήμη του Internet Explorer αδικεί τον browser της Microsoft στην σημερινή του μορφή, δεδομένων των βελτιώσεων που έχει υποστεί αυτός με το πέρασμα του χρόνου. Ο νέος Spartan browser αναμένεται να θυμίζει περισσότερο τον Firefox και τον Chrome, θα υποστηρίζει και extensions, αλλά θα συνεχίσει να βασίζεται στις βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται η σημερινή τεχνολογία web browsing της Microsoft. Θα χρησιμοποιεί την Chakra Javascript engine σε συνδυασμό με την Trident rendering engine, αντί του WebKit που χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστικοί browsers. Θα πρόκειται για έναν εντελώς νέο και ελαφρύ browser και όχι για τον Internet Explorer 12 με άλλο όνομα.

Δεν είναι γνωστό ακόμα το πότε θα πάρουμε μια ιδέα από τον νέο browser. Η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει το επόμενο σετ χαρακτηριστικών των Windows 10 στις 21 Ιανουαρίου. Το αν θα δούμε μια preview του browser τότε ή κάποια στιγμή αργότερα, δεν είναι γνωστό. Όπως γνωστό δεν είναι το αν η Microsoft θα κατασκευάσει εκδόσεις του νέου της browser για άλλα λειτουργικά συστήματα όπως το Android και το iOS.

Δεν υπάρχουν σχόλια