Ετοιμάζεστε να αγοράσετε hardware; Προσοχή στο revision
Σύμφωνα με το Guru3D, υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις συζητήσεων στο web σχετικά με τις συχνές αλλαγές που κάνει η Gigabyte στα μοντέλα των χαμηλού κυρίως κόστους μητρικών της, βγάζοντας συνεχώς νέες εκδόσεις αυτών. Ο λόγος είναι ότι οι αλλαγές αυτές δεν είναι πάντα προς το καλύτερο, αλλά η πιο καινούρια έκδοση μιας μητρικής της Gigabyte, ενδέχεται να στερείται χαρακτηριστικών ή να έχει υποστεί υποβάθμιση σε σχέση με το αρχικό μοντέλο που φιλοξενήθηκε από τους reviewers. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η μητρική B85M-HD3 της εταιρίας η οποία έχει υποβαθμιστεί στο κύκλωμα τροφοδοσίας του επεξεργαστή, ενώ και η επιλογή των υλικών στην νεώτερη έκδοση έχει γίνει με γνώμονα την μείωση του κόστους. Ανάλογα ευρήματα αναφέρθηκαν και για άλλα μοντέλα της εταιρίας, όπως αναφέρεται στο άρθρο.
Αν και η Gigabyte διατηρεί ξεχωριστή σελίδα για κάθε έκδοση μιας μητρικής στο site της, όπου κάποιος μπορεί να διαπιστώσει τις κυριότερες αλλαγές ανάμεσα στις εκδόσεις αυτές, το πρόβλημα είναι ότι οι διαφορετικές εκδόσεις μοιράζονται το ίδιο EAN/UPC κωδικό. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος παραγγέλνει μια B85M-HD3, δεν ξέρει ποια έκδοση αυτής θα παραλάβει, το οποίο προφανώς και είναι πρόβλημα.
Βέβαια αυτό που κάνει η Gigabyte, δεν το κάνει μόνο αυτή και δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο της αγοράς μητρικών. Να θυμίσουμε εδώ την περίπτωση της Kingston με τον SSD V300, στον οποίο είχε προχωρήσει σε αλλαγή των μνημών του με πιο αργές, χωρίς να υπάρχει πουθενά ένδειξη για την αλλαγή αυτή στο hardware του εν λόγω μοντέλου. Το αποτέλεσμα ήταν ένα σαφέστατα χαμηλότερων επιδόσεων προϊόν, που δεν ξεχώριζε σε τίποτα οπτικά από το αρχικό. Γενικά κατά τις αγορές μας είναι καλό να ψάχνουμε να δούμε αν υπάρχουν πολλαπλές εκδόσεις ενός προϊόντος και αν αυτές διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις τρεις διαφορετικές εκδόσεις της Gigabyte B85M-HD3
Δεν υπάρχουν σχόλια