ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το HealthKit της Apple δοκιμάζεται ήδη στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αμερικής




Πριν αρκετό καιρό η Apple είχε παρουσιάσει την πλατφόρμα HealthKit, με το βασικότερο πλεονέκτημά της να είναι η δυνατότητα που έδινε στους γιατρούς να παρακολουθούν την εξέλιξη των ασθενών τους από απόσταση.
Όπως αναφέρει το Reuters, η πλατφόρμα ήδη χρησιμοποιείται ή αναμένεται στο άμεσο μέλλον να χρησιμοποιηθεί σε περισσότερα από τα μισά (συγκεκριμένα στα 14 από τα 23) μεγαλύτερα νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ενώ πολύ πιθανό τα δεδομένα να συλλέγονται και από το Apple Watch όταν αυτό κυκλοφορήσει. Οι δοκιμές που πραγματοποιούνται ήδη αντλούν δεδομένα για τα επίπεδα διαβήτη, τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις και την υπέρταση των ασθενών.

Ήδη από το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, είχε γίνει γνωστό πως το Apple HealthKit θα κάνει την εμφάνισή του σε νοσοκομεία, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση δοκιμών η οποία πραγματοποιείται σε πανεπιστήμια. Ο John Halamka, επικεφαλής πληροφοριών του Beth Israel Deaconess Medical Center και του Harvard Medical School ανέφερε πως η υπηρεσία που ανέπτυξε η Apple ήταν αδύνατον να αναπτυχθεί από ένα νοσοκομείο το οποίο θα επιθυμούσε να επιβλέπει τους ασθενείς του ακόμα και όταν αυτοί αποχωρήσουν.

Παρ'ότι η Google και η Samsung έχουν αναπτύξει παρόμοιες εφαρμογές δε κατάφεραν να κάνουν κάποια σημαντική πρόοδο αλλά το ενδιαφέρον των νοσοκομείων στρέφεται προς την υπηρεσία Google Fit καθώς ο αριθμός των Android συσκευών δεν είναι αμελητέος.

 Site: Engadget | 9to5mac

Δεν υπάρχουν σχόλια