ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λουκέτο στην ιστοσελίδα Kickass Torrents


Λίγες ημέρες μετά από την αναγέννηση της γνωστής ιστοσελίδας The Pirate Bay, η δεύτερη μεγαλύτερη ιστοσελίδα αναζήτησης torrent βάζει λουκέτο.
Ναι, το The Pirate Bay επέστρεψε αλλά αρκετοί πιστεύουν ότι υπάρχει μια συνωμοσία από πίσω της, δηλαδή ότι είναι μια ιστοσελίδα στημένη από το FBI που προσπαθεί να παγιδέψει χρήστες που κατεβάζουν παράνομο περιεχόμενο. Κάτι που μάλλον ανήκει στη φαντασία όσων αρέσκονται στις θεωρίες συνωμοσίας. Όσο όμως το The Pirate Bay ήταν εκτός λειτουργίας, άλλα sites όπως το Kickass Torrents, με εκατομμύρια hits ημερησίως είδαν μια σημαντική αύξηση στους επισκέπτες τους. Τις τελευταίες ώρες, όσοι προσπαθούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα αυτή, μέσω του domain που ήταν καταχωρημένο στη Σομαλία, βρίσκουν το site μη προσβάσιμο.

Με μια μικρή έρευνα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι το kickass.so είναι καταχωρημένο στο Υπουργείο Ταχυδρομείου και Επικοινωνιών στη Σομαλία. Υπάρχει και ένα εναλλακτικό site με την κατάληξη .to αλλά πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι είναι μολυσμένο με trojan. Η αυξημένη επισκεψιμότητα έκανε την συγκεκριμένη ιστοσελίδα από τους πιο σημαντικούς στόχους για τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων των ταινιών, της μουσικής και του λογισμικού που διακινούνται μέσω torrents. Για να αποφύγει τους διώκτες του το Kickass Torrents άλλαζε κατά καιρούς domains με το kickass.so να είναι το τελευταίο, το οποίο όμως και κατασχέθηκε σήμερα.

Εκπρόσωποι του Kickass Torrent δήλωσαν, στην ιστοσελίδα Torrent Freak, ότι σύντομα θα λειτουργήσει η ιστοσελίδα αλλά με την κατάληξη .to, αφού έχασαν το domain .so που κατασχέθηκε από τις αρχές της Σομαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια