ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελλάδα: Στην 92η θέση παγκοσμίως στις ταχύτητες Internet

Το Internet σήμερα είναι κάτι που έχει μετατραπεί σε ένα αναγκαίο «καθημερινό εργαλείο», το χρησιμοποιούμε σχεδόν όλοι, έχουμε πρόσβαση σε αυτό ανά πάσα στιγμή και από πλήθος συσκευών αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι κάποιοι λόγω γεωγραφικής τους θέσεις είναι οι πιο άτυχοι όσον αφορά τις ταχύτητες περιήγησης στο διαδικτυακό τους σερφάρισμα. 

Σε νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την OOKLA και με μετρήσεις του Net Index, ανακοινώθηκε πως η Ελλάδα καταλαμβάνει την 92η θέση ανάμεσα σε 196 χώρες όσον αφορά τις ταχύτητες Internet. Η μέση ταχύτητα στην πατρίδα μας είναι τα 9,64 Mbps, ένα θετικό μας στοιχείο που μας φέρνει μπροστά από άλλες γειτονικές περιοχές, όπως οι Ιταλία, Αλβανία και Κύπρος, όμως βρισκόμαστε αρκετά πιο πίσω από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Τις καλύτερες ταχύτητες στον κόσμο έχει η Σιγκαπούρη με μέση ταχύτητα στα 103,99 Mbps και ακολουθεί το Χονγκ Κόνγκ με 96,30Mbps. Στην 3η έως την 10η κατατάσσονται οι Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Σουηδία, Ολλανδία, Λιθουανία και Ελβετία. Η πιο αργή και η τελευταία όλων είναι η Burkina Faso με μόλις 1,12 Mbps. 

Η Γλυφάδα Αττικής είναι η πόλη με τις μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στην Ελλάδα, αγγίζοντας τα 17,24Mbps, ενώ ακολουθούν η Βούλα με 17,04 Mbps και οι Σέρρες με 13,87 Mbps. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Αλεξανδρούπολη και η Κομοτηνή, ενώ η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη κατέχουν την 16η και 17η Θέση αντίστοιχα. Η Ναύπακτος και η Καλαμάτα είναι οι αδικημένες περιοχές της πατρίδας μας, με μέσο όρο ταχύτητας στα 8,10 Mbps. 

Δεν υπάρχουν σχόλια