ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Smartwatch με “μαγική” κρυφή οθόνη και έξυπνα παπούτσια από τη Lenovo

lenovo-watch-3
Εκτός από το Smart Cast, η Lenovo παρουσίασε στο TechWorld ακόμη δύο πολύ ενδιαφέροντα concepts, ένα για smartwatch με δύο οθόνες και ένα για έξυπνα παπούτσια στο πλαίσιο του Internet of Things.
Το Lenovo Magic View μοιάζει αρκετά με το Moto 360, ωστόσο, ξεχωρίζει για τη νέα οθόνη Virtual Interactive Display (VID) της εταιρείας που έχει τοποθετηθεί πίσω από την LCD. Χάριν σ’ αυτήν, η οθόνη του smartwatch φαίνεται θολή από απόσταση, αλλά όταν κοιτάξεις από κοντά βλέπεις κανονικά την εικόνα, άρα είναι ιδανικό για να διαβάζεις τα προσωπικά μηνύματα μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Να σημειωθεί, επίσης, ότι δεν χρησιμοποιεί Android Wear, παρότι υπάρχουν εμφανείς ομοιότητες.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα Smart Shoes της εταιρείας, τα οποία διαθέτουν ενσωματωμενους αισθητήρες για να καταγράφουν τον καρδιακό παλμό, την κατανάλωση θερμίδων κλπ., ενώ στέλνουν πληροφορίες και οδηγίες για πλοήγηση. Επίσης, έχει τοποθετηθεί μια λωρίδα από LEDs για να εμφανίζει γραφήματα ή (πιο πρακτικό) να ειδοποιεί τους οδηγούς για την πορεία σας.
Όλα θα αποτελέσουν κομμάτια του Lenovo Cloud, το IoT οικοσύστημα που ετοιμάζει η εταιρεία και μάλιστα θα διαθέσει open-source SDK στους developers για να αναπτύξουν εφαρμογές για οποιοδήποτε αντικείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια