ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκτός δεκάδας κατασκευαστών smartphones Sony και Microsoft


Περαιτέρω ανακατατάξεις είχαμε για το πρώτο τρίμηνο του έτους στην λίστα των κατασκευαστών smartphones, με μεγάλους χαμένους την Sony και την Microsoft οι οποίες μείναν εκτός δεκάδας. Κερδισμένες οι Κινεζικές εταιρίες.
.
Τα στοιχεία παρέχονται από τον αναλυτή Tomi Ahonen, πρώην στέλεχος της Nokia και ένας από τους σημαντικότερους αναλυτές της αγοράς. Με βάση αυτά, η Samsung βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς με μερίδιο αγοράς 24,3% και συνολικές πωλήσεις 82,8 εκατομμυρίων συσκευών. Ακολουθεί η Apple με 17,9% μερίδιο αγοράς, ενώ στην τρίτη θέση και πολύ πίσω από τους δύο πρώτους, βρίσκουμε την Lenovo με 5,5% μερίδιο αγοράς. Στην Lenovo ενσωματώνονται και οι πωλήσεις της θυγατρικής της Motorola.

Top 10 2015 1

Την λίστα συμπληρώνουν οι Huawei, LG, Xiaomi, ZTE, Coolpad/Yulong, TCL/Alcatel και Vivo. Εντύπωση προκαλούν οι απουσίες από την παραπάνω λίστα, των Sony και Microsoft. Από τις δέκα κορυφαίες εταιρίες, μόνο η Apple δεν είναι Ασιατική εταιρία, ενώ επτά από αυτές έχουν έδρα την Κίνα. Η Vivo αποτελεί την νέα είσοδο στην δεκάδα, εταιρία η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή ανώτερης κατηγορίας συσκευών, με έφεση στην υψηλή ποιότητα ήχου.

Όσον αφορά την πορεία της αγοράς στο άμεσο μέλλον και ειδικότερα την Apple, σύμφωνα με τον Tomi Ahonen, η εταιρία θα δει το μερίδιο αγοράς της να συνεχίσει να μειώνεται και μέσα στο 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια