ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Apple “τερματίζει” την άδεια της Monster να κατασκευάζει Apple-certified προϊόντα

Τώρα που η Beats αποτελεί θυγατρική της Apple, η μήνυση της Monster στην πρώτη δεν φαίνεται πως άρεσε στην Apple με αποτέλεσμα να τερματίσει την επίσημη άδεια της Monster να κατασκευάζει Apple-certified προϊόντα.
Η Monster κατασκευάζει διάφορα προϊόντα και αξεσουάρ (καλώδια lightning, headphones, headsets κ.ά) για τα προϊόντα της Apple από το 2005, και από το 2008 έχει πληρώσει πάνω από $12 εκατομμύρια σε τέλη αδείας, για να αναγράφουν πάνω στις συσκευασίες τους “Made for iPhone/iPod/iPad” και να πωλούνται στα καταστήματα της Apple.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Monster, David Tognotti, που μίλησε στην Wall Street Journal, η Apple τερμάτισε την άδεια της Monster στις 5 Μαϊου με την δικαιολογία ότι “δεν ήταν αμοιβαία επωφελής” εξαιτίας της αγωγής της Monster στην Beats. H Monster, και πιο συγκεκριμένα ο Noel Lee, CEO της εταιρείας μήνυσε τους συνιδρυτές της Beats, Jimmy Iovine και Dr.Dre για απάτη, όσον αφορά στα πιθανά έσοδα από την πώληση της εταιρείας στην Apple (να αναφέρουμε ότι τα πρώτα προϊόντα Beats κατασκευάστηκαν από την Monster, και πως οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν σε επίπεδο ανάπτυξης τεχνολογιών).

Μέχρι τον Σεπτέμβριο και μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων, η Monster θα συνεχίσει να βρίσκεται στα Apple Stores. “Αυτό δείχνει μία οπτική της Apple που οι καταναλωτές δεν βλέπουν πολύ συχνά” είπε ο Tognotti για την απόφαση της Apple. “H Apple μπορεί να γίνει νταής”

Δεν υπάρχουν σχόλια