ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H εταιρεία RealDoll επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη για να προσφέρει "lifelike sexbots"




Η εταιρεία RealDoll πρωτοπορεί στην αγορά προσφέροντας σχεδόν σε ανησυχητικό βαθμό lifelike ερωτικούς συντρόφους από… σιλικόνη. Τώρα, θέλει να τους δώσει και "προσωπικότητα".
Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της RealDoll, Mat McMullen, προσέλαβε μία ομάδα μηχανικών από την Hanson Robotics, για ένα νέο project που έχει την ονομασία “Realbotix”, με στόχο να δώσουν σε αυτές τις κούκλες “προσωπικότητες”, ομιλία, με ενδιαφέρουσες έξυπνες απαντήσεις και κίνηση για να εκφράζουν συγκεκριμένα “συναισθήματα”, ώστε η επικοινωνία με τους κατόχους τους, να έχει περισσότερο ενδιαφέρον και να είναι πιο ζωντανή.

Η ομάδα βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης ενός συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης, ικανό να υπακούει σε εντολές, καθώς και να ανταποκρίνεται στον χρήστη του με την φωνή. Παράλληλα, εργάζονται πάνω σε μία ρομποτική κεφαλή, που μπορεί να παίρνει εκφράσεις, να κουνάει το στόμα ή να ανοιγοκλείνει τα μάτια.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η ομάδα της RealDoll, θέλει να δημιουργήσει ένα mobile app καθώς και λογισμικό για VR headsets, που θα μπορούσε να κάνει ακόμα περισσότερο “lifelike” την εμπειρία με την κούκλα (χρησιμοποιώντας επαυξημένη ή εικονική πραγματικότητα). Η RealDoll έχει πουλήσει περισσότερες από 5000 κούκλες του είδους –με κόστος από $5000 έως $10000- από τότε που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο, το 1996.

Η εταιρεία φαίνεται πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο, για να προσφέρει μία όσο το δυνατόν περισσότερο "αληθινή" εμπειρία στους κατόχους των RealDolls, αν και όπως υποστηρίζει ο McMullen, οι κούκλες του θέλουν να συνεχίζουν να μοιάζουν με κούκλες, και όχι με ανθρώπους, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια επειδή θέλει να παραμείνει "σε ασφαλή περιοχή". Όπως και να έχει, μέχρι η εταιρεία του να φτάσει στο επίπεδο “Kyoko” [Sonoya Mizuno (spoiler alert)] θα χρειαστούν αρκετά χρόνια ανάπτυξης ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια