ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ρομπότ Cheetah 2 του MIT μπορεί πια να πηδάει εμπόδια



Ερευνητές του MIT βελτίωσαν σημαντικά το ρομπότ Cheetah, και τώρα μπορεί να τρέχει με ταχύτητα περίπου 8 χλμ/ω και να πηδάει πάνω από εμπόδια ύψους 46 εκατοστών.
Το Cheetah 2, είναι μία ακέφαλη, τετράποδη μηχανή που μπορεί να κινείται, να ανιχνεύει αντικείμενα που βρίσκονται στον δρόμο της, να εκτιμάει το ύψος τους καθώς και το πόσο μακριά βρίσκονται, και να πηδάει από πάνω τους. Μόλις καταφέρει το άλμα, μπορεί να συνεχίσει να τρέχει στον ίδιο ρυθμό.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ολοκλήρωσε με επιτυχία μία δοκιμασία σε εσωτερικό χώρο “στα τυφλά” χωρίς να χρησιμοποιηθούν κάμερες ή άλλα συστήματα “όρασης”. Από τότε έως σήμερα, το Cheetah 2 έχει εξοπλιστεί με αισθητήρες φωτός, και ένα σύστημα LIDAR, το οποίο χρησιμοποιεί αντανακλάσεις από ένα αισθητήρα μέτρησης απόστασης με laser για να χαρτογραφήσει τον χώρο γύρω του. Τα συστήματα, επιτρέπουν στο ρομπότ να λειτουργήσει πια αυτόματα, χωρίς να απαιτείται ανθρώπινος χειρισμός.
Το ρομπότ κατάφερε με επιτυχία να πηδήξει πάνω από το 70% των εμποδίων που είχαν ύψος έως και 46 εκατοστών. Σε άλλα πειράματα, και σε εσωτερικό χώρο, όπου το Cheetah 2 είχε περισσότερο χώρο και χρόνο για να δει, να προσεγγίσει και να πηδήξει πάνω από εμπόδια, κατάφερε με επιτυχία να πηδήξει πάνω από το 90% των εμποδίων που βρέθηκαν στον δρόμο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια