ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την διαθεσιμότητα δύο νέων AM3+ μητρικών ανακοίνωσε η Gigabyte


Η Gigabyte ανακοίνωσε δύο νέες μητρικές για την AM3+ πλατφόρμα. Πρόκειται για τις GIGABYTE GA-990FX-Gaming και GA-970-Gaming, οι οποίες έρχονται εξοπλισμένες με USB 3.1 και M.2, φέρνοντας νέα χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα της AMD.
.
H GIGABYTE GA-990FX-Gaming αποκαλύφθηκε πριν έναν μήνα, οπότε και σας είχαμε γράψει αναλυτικά για την νέα αυτή μητρική εδώ.

Gigabyte GA 990FX Gaming motherboard

Όσον αφορά την GA-970-Gaming, αυτή θα είναι η πιο οικονομική μητρική ανάμεσα στις δύο και θα είναι σε θέση να δεχθεί όλους τους επεξεργαστές AM3 και AM3+ της AMD, με TDP έως και 140W. Η μητρική ενσωματώνει ASMedia USB 3.1 controller ο οποίος την εξοπλίζει με δύο USB 3.1 θύρες. Η μία εξ αυτών είναι Type C, ενώ η άλλη είναι Type A. Ένα VIA VL805 chip προσθέτει επιπλέον τέσσερις θύρες USB 3.0, ενώ άλλες δώδεκα USB 2.0 φτάνουν τον συνολικό αριθμό των διαθέσιμων USB θυρών στις δεκαοκτώ.

GA 970 Gaming 4

Το άλλο νέο χαρακτηριστικό της μητρικής είναι η θύρα M.2, όπως αναφέρθηκε και αρχικά. Η θύρα αυτή συνδέεται με το σύστημα μέσω μιας PCIe 2.0 x2 , προσφέροντας bandwidth το οποίο φτάνει τα 10Gb/sec. Υποστηρίζει τόσο PCIe NVMe όσο και SATA SSDs. Επιπλέον της M.2 η μητρική διαθέτει και έξι SATA III υποδοχές για σύνδεση αποθηκευτικών μέσων.

Η μητρική διαθέτει ιδιαίτερα αναβαθμισμένο υποσύστημα ήχου 7.1, βασισμένο στο Realtek ALC1150 με 115SNR και TI Burr Brown NE5532 ενισχυτή. Το υποσύστημα ήχου είναι απομονωμένο από την υπόλοιπη πλακέτα, ώστε να μειώνονται τα παράσιτα, με το διαχωριστικό πάνω στην μητρική να διαθέτει LED φωτισμό, ο οποίος μπορεί να προγραμματιστεί, δίνοντας την δυνατότητα δημιουργίας διάφορων εφέ.

Τέλος, η GA-970-Gaming διαθέτει Gigabit Ethernet η οποία χρησιμοποιεί Killer E2200 controller, ενώ υποστηρίζει και 2 way Crossfire.

GA 970 Gaming 1
GA 970 Gaming 3

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τιμές και διαθεσιμότητες, η επίσημη ανακοίνωση των δύο μητρικών από την Gigabyte σημαίνει ότι αυτές θα είναι σύντομα διαθέσιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια