ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέοι δίσκοι των 8 και 10 TB από την Seagate


Η Seagate ανακοίνωσε μια νέα σειρά δίσκων για χρήση σε NAS(network area storage) και RAID εφαρμογές, η οποία περιλαμβάνει και ένα μοντέλο των 8 TB, το πρώτο μοντέλο του είδους του που στοχεύει σε μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τον απλό καταναλωτή. Παράλληλα ανακοίνωσε τον πρώτο της δίσκο ο οποίος χρησιμοποιεί ήλιο, χωρητικότητας 10 TB, για χρήση σε cloud datacenters.
.
Ο νέος δίσκος των 8 TB για χρήση σε NAS της Seagate είναι των 3,5'' και χρησιμοποιεί έξι perpendicular magnetic recording (PMR) platters χωρητικότητας 1,33 GB η κάθε μία. Περιστρέφεται στις 7200 στροφές το λεπτό, διαθέτει 256 MB cache και χρησιμοποιεί το Serial ATA interface. Σύμφωνα με την Seagate η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων φτάνει τα 216 MB/sec με την μέση κατανάλωση να βρίσκεται στα 9W. Η σειρά περιλαμβάνει επιπλέον ένα μοντέλο των 6 TB με ταχύτητα περιστροφής επίσης 7200 στροφές και μοντέλα των 4 TB, 3 TB, 2 TB και 1 TB με ταχύτητα περιστροφής τις 5900 στροφές το λεπτό.

seagate Nas Hdd 8 TB
Seagate NAS
Seagate NAS specs

Η ευρεία διαθεσιμότητα του μοντέλου των 8 TB αναμένεται στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2016 στην τιμή των $385 και θα πρέπει να αναζητηθούν από τους ενδιαφερόμενους καταναλωτές με τους κωδικούς ST8000VN0002 και ST8000VN0012.


Όσον αφορά το μοντέλο των 10 TB, είναι των 3,5'' και διαθέτει επτά perpendicular magnetic recording (PMR) platters με χωρητικότητα 1,43 GB η κάθε μία. Το νέο μοντέλο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας με παράλληλα υψηλές επιδόσεις. Τόσο η χρήση ήλιου όσο και τεχνολογίες όπως η PowerChoice και η PowerBalance, βοηθάνε στην χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από τον δίσκο, τόσο κατά την διάρκεια μεταφοράς δεδομένων, όσο και όταν αυτός είναι idle, ενώ το προηγμένο σύστημα cache αυξάνει τις επιδόσεις του δίσκου. Ο δίσκος ακόμα είναι σε στάδιο αξιολόγησης από δύο μεγάλους πελάτες της Seagate με την ευρεία διαθεσιμότητά του να ξεκινήσει αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια