ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Apple: Συμφωνεί να πληρώσει 318 εκατ. στις ιταλικές αρχές για φορολογική απάτη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, η Apple συμφώνησε να πληρώσει το ποσό των 318 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να έρθει σε συμβιβασμό με τις ιταλικές αρχές για υπόθεση φορολογικής απάτης. Η Apple έχει κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή στη χώρα για την περίοδο από το 2008 μέχρι το 2013.
Στο διάστημα των 5 αυτών ετών, η κατασκευάστρια των iPhone θεωρείται ότι απέφυγε να πληρώσει το πόσο των 880 εκατ. ευρώ σε εταιρικούς φόρους και το ποσό μεταφέρθηκε σε θυγατρική της στην Ιρλανδία. Η Ιρλανδία είναι μια χώρα όπου η φορολογία των εταιρειών είναι η μισή από την αντίστοιχη στην Ιταλία (12.5% στην Ιρλανδία, 27.5 στην Ιταλία)Αν και η έρευνα για την υπόθεση της φοροδιαφυγής ολοκληρώθηκε από τον Μάρτιο, ο συμβιβασμός ήρθε 9 μήνες μετά. Οι πληροφορίες θέλουν την Apple να έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις με τις ιταλικές αρχές.
Οι Ιταλοί επιβεβαιώνουν ότι ήρθαν σε συμφωνία με την Apple, όμως δεν δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για το οικονομικό deal. Η Apple από την πλευρά της δεν έχει κάνει κάποιο σχετικό σχόλιο, όμως σε προηγούμενες δηλώσεις της έχει πει ότι είναι «ένας από τους μεγαλύτερους φορολογούμενους στον κόσμο και ότι έχει πληρώσει κάθε ευρώ φόρου όπου το όφειλε».
apple store

Δεν υπάρχουν σχόλια