ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

O νέος φορητός T3 SSD της Samsung φτάνει τα 2TB


Πριν ένα χρόνο η Samsung κυκλοφόρησε τον φορητό SSD T1, ο οποίος ήταν μικρός και ελαφρύς, ίσως πιο πολύ από ότι χρειαζόταν αφού ήταν αρκετά ευπαθής. λόγω της πλαστικής κατασκευής του.
Ο νέος φορητός SSD T3 θα κυκλοφορήσει σε τέσσερις διαφορετικές χωρητικότητες: 250 GB, 500 GB, 1 TB και για πρώτη φορά στη σειρά αυτή σε 2TB. Η μεταλλική θήκη του έχει το ίδιο σχήμα με τον προκάτοχό του αλλά είναι λίγο πιο βαριά και ανθεκτική. Αναβαθμισμένη είναι και η θύρα σύνδεσής του η οποία είναι πια η αναστρέψιμη USB 3.1 Type-C που προσφέρει μεγάλη συμβατότητα αφού έχει υιοθετηθεί από πολλά προϊόντα και κατασκευαστές σε PC και Mac.

Οι διαστάσεις του είναι 74 x 58 x 10.5 mm και φτάνει σε ταχύτητες τα 450 MB/s. Ο φορητός SSD T3 είναι διαμορφωμένος από το εργοστάσιο στο σύστημα αρχείων exFAT για μεγαλύτερη συμβατότητα και έχει ενσωματωμένη hardware κρυπτογράφηση AES 256-bit για υψηλό επίπεδο ασφάλειας σε Windows, Mac και Android συσκευές. Ο T3 υποστηρίζει και λειτουργικά κινητών συσκευών για την εύκολη μεταφορά μεγάλων αρχείων από smartphones όπως συλλογές φωτογραφιών.

O T3 είναι η πρώτη από τις συσκευές που αναμένεται να κυκλοφορήσει η Samsung το 2016 οι οποίες θα είναι βασισμένες στην νέα τεχνολογία 48-layer 3D V-NAND. Η μετάβαση από τα 32 στα 48 stacked layers επιτρέπει στη Samsung να παράγει προϊόντα μεγαλύτερων χωρητικοτήτων με μειωμένη όμως κόστη από τα προϊόντα που ήδη κυκλοφορούν

Αν ο T3 χρησιμοποιεί τον ίδιο mSATA SSD όπως το προηγούμενο Τ1 μοντέλο αυτός μπορεί να είναι ο πρόδρομος ενός νέου SSD με χωρητικότητα 2ΤΒ στη σειρά 850 EVO. Αντίστοιχα ο T1 κυκλοφόρησε πριν τον 850 EVO mSATA SSD το 2015. Η Samsung δήλωσε ότι ο T3 θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο στις Η.Π.Α., Κίνα, Κορέα και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια