ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Windows 10: Αναβαθμίστε τώρα ή αναβαθμίστε το βράδυ


Τις πρώτες 24 ώρες τα Windows 10 κατάφεραν να βρεθούν σε 14 εκατομμύρια συσκευές, ενώ τέσσερις εβδομάδες αργότερα έτρεχαν σε 75 εκατομμύρια συσκευές.
Δεν είναι ξεκάθαρο σε πόσες συσκευές έχουν εγκατασταθεί μέχρι σήμερα αλλά δύο μήνες πριν η Microsoft ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει 110 εκατομμύρια εγκαταστάσεις του νέου της λειτουργικού συστήματος.

Ανεξάρτητα όμως από τη σημερινή κατάσταση, αναμένουμε μία αύξηση των εγκαταστάσεων των Windows 10 αφού η Microsoft παροτρύνει εκ νέου όσους ακόμα χρησιμοποιούν τα Windows 7 και τα 8.1 users να αναβαθμίσουν στην τελευταία έκδοση των Windows, αλλά φαίνεται ότι το παρακάνει λίγο και γίνεται αρκετά πειστική.

Όπως αναφέρει το InfoWorld η λειτουργία "Αποκτήστε τα Windows 10", όπως αυτή εμφανίζεται σε παλαιότερα συστήματα και έχει σαν σκοπό τη διευκόλυνση του χρήστη για να εκμεταλλευτεί την προσφορά της δωρεάν αναβάθμισης, άλλαξε και τώρα δίνει πολύ λίγες επιλογές στον χρήστη.

Το νέο παράθυρο που εμφανίζεται έχει μόνο δύο επιλογές : Η μία είναι "Αναβαθμίστε τώρα" και η άλλη είναι "Αναβαθμίστε το βράδυ", ενώ δεν δίνει την επιλογή να γίνει η αναβάθμιση αργότερα.

Wl 2015 12 15 upgrade Now 100633358 large.idge

Σίγουρα οι πιο προχωρημένοι χρήστες απλώς θα πατήσουν το μικρό Χ στη δεξιά γωνία και θα κλείσουν το παράθυρο χωρίς να κάνουν καμία επιλογή, αλλά για το μέσο χρήστη αυτό δεν είναι ξεκάθαρο. Και δεδομένου ότι στο παράθυρο αυτό αναφέρεται ότι η προσφορά αυτή είναι για περιορισμένο χρόνο, πολλοί χρήστες μπορεί να συμπεράνουν ότι κλείνοντας το παράθυρο μπορεί να χάσουν την προσφορά αυτή.

Μία προηγούμενη έκδοση αυτού του μηνύματος, άφηνε λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα. Όπως φαίνεται στο παρακάτω tweet η Microsoft άφηνε την επιλογή να προτιμήσει ο χρήστης να αναβαθμίσει αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια