ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Foxconn θέλει να εξαγοράσει την Sharp έναντι $5,5 δισεκατομμυρίων

Η Foxconn θέλει να εξαγοράσει την Sharp έναντι $5,5 δισεκατομμυρίωνΗ Ιαπωνική Sharp μπορεί να γνωρίζει πτώση στις πωλήσεις των προϊόντων της και να έχει αρκετά χρέη, ωστόσο έχει κάτι που η Κινέζικη Foxconn δεν διαθέτει: τεχνολογία και εργοστάσια κατασκευής οθονών που χρησιμοποιούνται από την Apple και άλλους.
Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, η Foxconn υπέβαλλε προσφορά $5,4 δισεκατομμυρίων για την εξαγορά της Ιαπωνικής εταιρείας, σύμφωνα με αναφορά της Wall Street Journal. Η προσφορά είναι υπερδιπλάσια της προσφοράς ενός Ιαπωνικού επενδυτικού fund με την ονομασία Innovation Network Corp. που έφτανε τα $2,6 δισεκατομμύρια. Επιπλέον, η Foxconn θα απορροφήσει όλο το χρέος της Sharp, σε Ιαπωνικές τράπεζες που σύμφωνα με εκτιμήσεις βρίσκεται κοντά στα $4,4 δισεκατομμύρια.

Πάντως, η Ιαπωνική κυβέρνηση δεν ανυπομονεί να αφήσει την Sharp να πέσει σε ξένα χέρια, δεδομένου του know-how της εταιρείας στην κατασκευή οθονών. Παρόλα αυτά, στον Πρόεδρο της Foxconn, Terry Gou, ήδη ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό του εργοστασίου της Sharp, ενώ η εταιρεία καθησύχασε τους εκπροσώπους της Sharp ότι δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα ανώτερα διοικητικά στελέχη της.
 Η Sharp σύμφωνα με πληροφορίες θα αποφασίσει σχετικά με την προσφορά της Foxconn, στο τέλος του επόμενου οικονομικού τριμήνου, αλλά μάλλον δεν έχει και πολλά περιθώρια επιλογής. Παρά τις επανειλημμένες περικοπές σε θέσεις εργασίας και μισθούς, η Sharp είχε απώλειες $1,9 δισεκατομμυρίων το περασμένο έτος. Η Foxconn από την άλλη, είχε κέρδη $1,1 δισεκατομμυρίων μόνο το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια