ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

CES 2016: Real-time ray tracing με μια PowerVR GPU

Καθώς η τεχνολογία προχωρά, το ray tracing ευελπιστεί να "αντικαταστήσει" τα τωρινά γραφικά των παιχνιδιών μας και η Imagination Technologies βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά.

Συγκεκριμένα, στη CES 2016 η Imagination Technologies, γνωστή για τις GPUs στον mobile τομέα, αποκάλυψε μια νέα τεχνική για real-time ray tracing χρησιμοποιώντας μια PowerVR GR6500 κάρτα γραφικών σε ένα dev σύστημα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Alexandru Voica, η ταχύτητα της GPU είναι κατά 5 φορές ταχύτερη από μια GTX 980 Ti (μια GPU που δεν έχει καλές επιδόσεις σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν FP64) ενώ καταναλώνει 10 φορές λιγότερη ενέργεια. Φυσικά η εταιρεία δεν μοιράζεται περισσότερα στοιχεία προς το παρόν, όμως η τεχνολογία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα ενώ οι υλοποιήσεις που μπορεί να αποφέρει μια τέτοια κάρτα είναι εξίσου πολλές. 
Η Imagination Technologies ανέφερε πως το μέγεθος του πυρήνα της κάρτας είναι συγκρίσιμο με τα σημερινά chip για φορητές συσκευές, όμως υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης. Εξ' άλλου πόσοι θέλουν υψηλές FP64 επιδόσεις on the go;



CES 2016: Real-time ray tracing με μια PowerVR GPU

Δεν υπάρχουν σχόλια