ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα μητρική Z170 από την Gigabyte


Η Gigabyte ανακοίνωσε μία ακόμα μητρική για τους νέους Skylake επεξεργαστές της Intel. Η νέα αυτή μητρική, με την ονομασία GA-Z170-Gaming K3-EU, αποτελεί μια ιδιαίτερα προσιτή επιλογή, της σειράς G1 Gaming της Gigabyte και έρχεται εξοπλισμένη με USB 3.1 και M.2, προσφέροντας μεγάλες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.
.
Η GA-Z170-Gaming K3-EU βασίζεται στο Z170 της Intel και υποστηρίζει όλους τους επεξεργαστές Skylake της Intel. Διαθέτει τέσσερις υποδοχές για έως και 64GB μνήμης DDR4 3466(O.C.), ενώ υποστηρίζει και 2 way CrossFire, με την δεύτερη PCI Express 3.0 x16 πάντως να δουλεύει ως x4. Μία θύρα Gen3 x4 M.2 με υποστήριξη για PCIe NVMe και SATA SSDs, επιτρέπει ταχύτητες έως και 32Gb/sec, ενώ δύο SATA Express επιτρέπουν μεταφορές δεδομένων με ταχύτητες έως και 16Gb/sec. Η μητρική διαθέτει έξι SATA III υποδοχές.

Συνολικά υπάρχουν δώδεκα USB θύρες με τις δύο από αυτές να είναι USB 3.1 Type A, έξι USB 3.0 και τέσσερις USB 2.0. Για την Gigabit LAN χρησιμοποιείται ελεγκτής Killer E2201 LAN, ενώ οι έξοδοι οθόνης περιλαμβάνουν DVI-D και HDMI.

GA Z170 Gaming K3 EU 2
GA Z170 Gaming K3 EU 4

Η χρήση υψηλής ποιότητας Ιαπωνικών πυκνωτών της Chemicon επιτρέπουν στο ALC1150 της Realtek να προσφέρει υψηλής ποιότητας ήχο με 115dB SNR, ενώ η ενσωμάτωση ενισχυτή επιτρέπει την αναπαραγωγή ήχου μεγαλύτερης έντασης, χωρίς παραμορφώσεις για χρήση με ακουστικά και headsets. Το υποσύστημα ήχου είναι επίσης αποκομένο από την υπόλοιπη πλακέτα, κάτι που συνηθίζεται πλέον στις υψηλής ποιότητας μητρικές, για αποφυγή ηλεκτρονικού θορύβου και παρασίτων. Το τμήμα της πλακέτας που είναι αφιερωμένο στο υποσύστημα ήχου χωρίζεται από τη υπόλοιπη πλακέτα με LEDs(Ambient LED lighting) τα οποία μπορούν να προγραμματιστούν να αναπαραγάγουν πλήθος εφέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια