ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η διοίκηση του ΟΤΕ κάλεσε την Ομοσπονδία σε διαπραγματεύσεις για τη ΣΣΕ

Της Τέτης Ηγουμενίδη

Με τη λήξη της πολυήμερης απεργίας (στις 12/1/20) στον ΟΤΕ η διοίκηση απέστειλε στην ΟΜΕ ΟΤΕ πρόσκληση σε συνάντηση για συνέχιση του διαλόγου με αντικείμενο την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) ενώ χθες πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας η προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση με αντικείμενο συζήτησης την απόλυση των 6 φυλάκων που δεν δέχθηκαν τα κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης.

Η γενική γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη ζήτησε από τον ΟΤΕ να εξετάσει αν θα μπορούσε να απασχολήσει τους 6 πρώην φύλακες σε άλλες θέσεις και αν αυτό δεν είναι εφικτό να τους δώσει το πακέτο της εθελουσίας που τους είχε προτείνει, έστω και εκπρόθεσμα. Όπως εκτιμάται η διοίκηση του ΟΤΕ θα μπορούσε να κάνει το δεύτερο εφόσον υπάρξει συνεννόηση με την ΟΜΕ ΟΤΕ για την υπογραφή ΣΣΕ σε μια πορεία εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο πλευρών. Τυπικά η διοίκηση του ΟΤΕ έχει διορία μια εβδομάδα για να απαντήσει στο υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ, τον Μάρτιο του 2019, προσέφερε στους εργαζομένους στη φύλαξη, το αντικείμενο των οποίων καταργήθηκε, πακέτα, ύψους έως και 280.000 ευρώ μικτά και επιπλέον τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται σε ανάλογη θέση και συνθήκες εργασίας σε προμηθευτή, εγγυημένα για 3 έτη. Από τους 74 εργαζόμενους στη φυσική φύλαξη, οι 68 αποδέχτηκαν τα κίνητρα και αποχώρησαν από την εταιρεία, ενώ 6 αποφάσισαν να μην επωφεληθούν του πακέτου κινήτρων και αποχώρησαν στις 31/12/19 με την νόμιμη αποζημίωση.

Πηγή: Infocom

Δεν υπάρχουν σχόλια