ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Windows 7: ΠΩΣ λειτουργεί ακόμη η δωρεάν αναβάθμιση

Στις 14 Ιανουαρίου του 2020, η Microsoft διέκοψε οριστικά την υποστήριξη των Windows 7
, ένα από τα καλύτερα λειτουργικά που δημιούργησε ποτέ. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί, αλλά δεν θα λαμβάνει ενημερώσεις. Προφανώς αυτό σημαίνει ότι το λειτουργικό σταδιακά θα καταστεί αδύνατο προς χρήση για πολλούς λόγους.
Για ποιο λόγο γίνεται ακόμη δωρεάν αναβάθμιση
Η λύση στο πρόβλημα είναι η αναβάθμιση στη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της εταιρείας, και μάλιστα δωρεάν. Θυμάστε κάποτε που η Microsoft επέτρεπε τη δωρεάν αναβάθμιση των Windows 7 στα Windows 10; Θυμάστε ότι αυτό το πρόγραμμα θα έπρεπε να έχει διακοπεί εδώ και χρόνια; Λοιπόν, φαίνεται ότι λειτουργεί ακόμη και υπάρχει ένας καλός λόγος.
Αν και απαιτείται κάποιος να διαθέτει μία γνήσια και ενεργοποιημένη έκδοση των Windows 7, είναι δυνατό ακόμη κάποιος να τα αναβαθμίσει στα Windows 10 δωρεάν. Αυτό συμβαίνει διότι η Microsoft εξ αρχής χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα ως προωθητική ενέργεια για το λειτουργικό της σύστημα.
Η εν λόγω διαφήμιση λειτούργησε πολύ καλά και τα ποσοστά χρήσης των Windows 10 εκτοξεύτηκαν. Γι’ αυτό, και σύμφωνα με έναν πρώην υπάλληλο της Microsoft, η εταιρεία δεν σκοπεύει να διακόψει το πρόγραμμα αυτό. Τουλάχιστον όχι στο προσεχές μέλλον.
Επιπροσθέτως, όχι μόνο είναι δυνατή η δωρεάν αναβάθμιση, αλλά το Media Creation Tool που προσφέρει η Microsoft παρέχει τη δυνατότητα αναβάθμισης με διατήρηση των αρχείων του χρήστη. Εν ολίγοις, μπορεί κάποιος να περάσει τα Windows 10 χωρίς να κάνει format στον υπολογιστή του.
Πώς μπορείς να πάρεις την αναβάθμιση δωρεάν
  • Αρχικά, θα πρέπει να διαθέτει μία γνήσια έκδοση των Windows 7 ή έστω το κλειδί ενεργοποίησης τους.
  • Έπειτα, κατεβάζει το Media Creation Tool και το τρέχει στον υπολογιστή που έχει τα ενεργοποιημένα Win 7.
  • Στη συνέχεια, αποδέχεται τους όρους της Microsoft και επιλέγει “Upgrade this PC now”. Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν εκτελεί καθαρή εγκατάσταση των Windows 10.
  • Έπειτα, κάνει κλικ στο “Install” και το πρόγραμμα ξεκινά τη διαδικασία λήψης και εγκατάστασης.
  • Μετά από μερικές επανεκκινήσεις, ο υπολογιστής θα ανοίξει και θα τρέχει τα Windows 10. Θα πρέπει ο χρήστης να πάει “Settings → Update & Security → Windows Activation” και να ενεργοποιήσει τα νέα Windows.
Όλοι μας αγαπήσαμε τα Windows 7, αλλά ήρθε η ώρα για μία αναβάθμιση, και μάλιστα δωρεάν. Σας προτείνουμε να την πραγματοποιήσετε, γιατί σύντομα το αγαπημένο μας OS δεν θα είναι ασφαλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια