ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Qualcomm στοχεύει στον κόσμο των budget-friendly smartphones

Μπορεί δικαιολογημένα οι πάντες να συζητούν για το 5G, όμως εάν το δούμε ρεαλιστικά θα περάσει μπόλικος χρόνος μέχρι να γίνει… mainstream. Για αυτό και για αρκετό καιρό ακόμα οι 4G συσκευές θα έχουν το πάνω χέρι. Ειδικότερα μάλιστα που σε αυτή την κατηγορία μπορεί ένας user να βρει αρκετές οικονομικές budget-friendly λύσεις, είναι σχεδόν βέβαια ότι οι κατασκευάστριες εταιρείες θα βγάζουν χαμηλού κόστους συσκευές για πολύ καιρό ακόμη. Σε αυτή την κατηγορία στοχεύουν και τα 3 νέα chipsets που παρουσίασε πρόσφατα η Qualcomm και τα οποία ουσιαστικά καλύπτουν από το φάσμα των upper mid-range και φτάνουν μέχρι τα low end smartphones.
Πιο συγκεκριμένα, το Snapdragon 720G απευθύνεται στους λάτρεις του mobile gaming, οι οποίοι αναζητούν μια πιο προσιτή οικονομικά λύση και δεν είναι διατεθειμένοι να σκάσουν μια περιουσία για ένα πανίσχυρο smartphone που διαθέτει στο εσωτερικό του τον Snapdragon 865. Το εν λόγω chipset έρχεται με 8 kryo 465 πυρήνες, οι οποίοι συνδυάζονται με την Adreno 618 GPU, με την Qualcomm να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το εν λόγω SoC είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει HDR gameplay, dynamic color range, υψηλής πιστότητας ήχο και υποστήριξη για photo capturing που φτάνει τα 192MP.
To δε «μεσαίο» Snapdragon 662 δεν προσφέρει πολλά παραπάνω σε σύγκριση με τον προκάτοχο του, καθώς έχει μικροβελτιώσεις που δεν εντυπωσιάζουν. Με octa-core CPU (Κryo 260 στα 2GHz), δεν προσφέρει 4K video recording, ενώ μπορεί να υποστηρίξει camera sensors που φτάνουν τα 48MP. To ακριβώς αντίθετο είναι το Snapdragon 460, το οποίο μπορεί να είναι ένα chipset που αφορά low-budget συσκευές, ωστόσο έρχεται με μια σειρά από βελτιώσεις που σίγουρα σε κάνουν να βγάλεις το καπέλο στην Qualcomm. Οι 8 Kryo 240 πυρήνες του αποδίδουν 70% καλύτερα και η GPU του προσφέρει 60% πιο βελτιωμένα αποτελέσματα σε σχέση με τον προκάτοχο του, με την Qualcomm να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι προσφέρει δύο φορές περισσότερο performance σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της διπλάσιας απόδοσης, οι σχεδιαστές του βελτίωσαν σημαντικά και την ποιότητα των mobile φωτογραφιών (τι άλλο να ζητήσει κανείς από τη στιγμή που μιλάμε για low-end κατηγορία).
Οι πρώτες συσκευές με τα παραπάνω Snapdragon SoCs αναμένονται μέσα στο 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια