ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Nvidia και ASUS με τούρμπο οθόνη gaming στον κόσμο [CES 2020]

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκινά η παρουσία της Nvidia στο CES 2020, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε σε συνεργασία με την ASUS την ταχύτερη οθόνη στον κόσμο για gaming και eSports. Πρόκειται για την ASUS ROG Swift 360Hz, η οποία έρχεται με μέγεθος 24.5’’, ανάλυση Full HD και κυμαινόμενο ρυθμό ανανέωσης των καρέ που φτάνει σε συχνότητα έως 360Hz, μια σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με τα 240Hz που γνωρίζουμε σήμερα.
Η νέα οθόνη υποστηρίζει την τεχνολογία Nvidia G-Sync και ουσιαστικά χάριν σε αυτήν μπορεί να επιτύχει αυτό τον ρυθμό ανανέωσης σε PC games, επομένως, οι χρήστες θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους κάποια από τις high-end κάρτες γραφικών της εταιρείας για να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες της ASUS ROG Swift 360Hz. Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρχει υποστήριξη και για τις κάρτες της AMD, αλλά φανταζόμαστε πως θα γίνει μια σχετική αναφορά στην παρουσίαση της τελευταίας (αν και εφόσον βέβαια…).
Εκτός από τα αποκαλυπτήρια της οθόνης, η Nvidia ανέφερε και μερικά μάλλον αμφιλεγόμενα στοιχεία για να δείξει τη βελτίωση που προσφέρει ο ρυθμός 360Hz στους gamers. Συγκεκριμένα, τα flick shots των gamers στο Overwatch ήταν μεν κατά 37% ταχύτερα σε σύγκριση με μια οθόνη 60Hz, αλλά μόλις 4% ταχύτερα σε σχέση με μια οθόνη 240Hz… Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι υποστηρίζουν τα 360Hz τα Rainbow Six: Siege, Overwatch, Fortnite και Counter-Strike: Global Offensive.
Η Nvidia δεν ανέφερε ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή για την ASUS ROG Swift 360Hz, αλλά είναι βέβαιο ότι θα τη δούμε μέσα στο 2020. Πιθανότατα, άφησε αυτές τις λεπτομέρειες για την κατασκευάστρια, οπότε λογικά θα μάθουμε λεπτομέρειες στην παρουσίαση της ASUS.

Δεν υπάρχουν σχόλια