ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διπλασιάστηκαν οι αποστολές wearables χάρη στις συσκευές earbuds

Το νούμερο αντιστοιχεί σε αύξηση 94,6% από έτος σε έτος και αποτελεί ρεκόρ για τις τριμηνιαίες αποστολές. Η εταιρεία IDC υποστηρίζει ότι οι μισές από τις αποστολές αφορούσαν την αγορά των «hearables» όπως την ονομάζει, η οποία δημιουργήθηκε από την ανάγκη των ανθρώπων να προμηθευτούν ασύρματα ακουστικά εξαιτίας της απόφασης πολλών κατασκευαστών να εγκαταλείψουν την κλασική υποδοχή για τα ακουστικά (headphone jack, 3.5mm).
O Ramon T. Llamas, διευθυντής έρευνας της ομάδας wearables της IDC εξηγεί τους λόγους που τα ακουστικά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις αποστολές ρεκόρ για το τρίμηνο: «Τα hearables έχουν γίνει το νέο δημοφιλέστερο προϊόν στην αγορά των φορετών συσκευών. (Αυτή η τάση) Ξεκίνησε με την αφαίρεση της υποδοχής για τα ακουστικά από πολλούς κατασκευαστές smartphones, ουσιαστικά οδηγώντας τους καταναλωτές να μετακινηθούν προς τα ασύρματα ακουστικά.
Συνεχίστηκε με τα hearables να ενσωματώνουν πρόσθετα χαρακτηριστικά που είτε επαυξάνουν είτε επεκτείνουν την εμπειρία ήχου. Ακολούθως, τα hearables έχοντας διάφορους form factors, που κυμαίνονται μεταξύ πραγματικά ασύρματων μοντέλων και φτάνουν να καλύπτουν πλήρως το αυτί, έγιναν ελκυστικότερα σε μία ευρύτερη βάση χρηστών. Τέλος, οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά με ορισμένες να φτάνουν κάτω από τα 20 δολάρια».
757587156_IDCQ3WEARABLES.png.e95ea5e69411969e7c6239ec524c864d.png
Αν και η διαθεσιμότητα περισσότερων οικονομικών επιλογών ενίσχυσαν την αγορά των wearables, η Apple ήταν υπεύθυνη για τον μεγαλύτερο αριθμό των αποστολών του τελευταίου τριμήνου. Η αυξανόμενη δημοτικότητα των AirPods, του Apple Watch και των ακουστικών Beats –που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστούν ως «οικονομικά»- τοποθέτησε την Apple στην κορυφή της λίστας για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς με μερίδιο αγοράς 35% (29,5 εκατομμύρια αποστολές προϊόντων). Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Xiaomi με 12,4 εκατομμύρια αποστολές wearable χάρη κυρίως στην σειρά Mi Band. Η Samsung κατέλαβε την τρίτη θέση με 8,3 εκατομμύρια αποστολές χάρη σε νέα smartwatches που κυκλοφόρησε αλλά και στα Galaxy Buds. Οι Huawei και Fitbit βρέθηκαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, με αποστολές 7,1 εκατομμυρίων και 3,5 εκατομμυρίων αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια