ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η λειτουργία Ανώνυμης Περιήγησης στον browser

Αγωγή 5 δισεκατομμυρίων κατατέθηκε εναντίον της Google σχετικά με τις πρακτικές συλλογής δεδομένων από browsers κατά τη διάρκεια της Ανώνυμης Περιήγησης. Πολλοί χρήστες θεωρούν ότι χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Incognito ή Private θα αποφύγουν τις αδιάκριτες ματιές αλλά η Google κατηγορείται ότι συλλέγει τα δεδομένα των χρηστών, ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις του browser.
Σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία, η εταιρία χρησιμοποιεί τα Google Analytics και Google Ad Manager όπως επίσης και κάποια πρόσθετα (plug-ins), για να συλλέξει πληροφορίες που της επιτρέπουν να σκιαγραφεί με περισσότερη λεπτομέρεια τα προφίλ των χρηστών, σε μία προσπάθεια να υποστηρίξει τις διαφημιστικές της εκστρατείες.
Η αγωγή υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας και επιδιώκει ζημιές τουλάχιστον 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ή $5000 ανά επηρεαζόμενο χρήστη). Η αγωγή βασίζεται στην πεποίθηση ότι οι πρακτικές συλλογής δεδομένων της Google παραβιάζουν ομοσπονδιακούς νόμους που έχουν να κάνουν με το απόρρητο και την ιδιωτικότητα του χρήστη.
Η επίσημη καταγγελία αναφέρει:
Η Google δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει στη συγκεκαλυμμένη και μη εξουσιοδοτημένη συλλογή δεδομένων από σχεδόν κάθε Αμερικανό που διαθέτει υπολογιστή ή τηλέφωνο.
Η λειτουργία Ανώνυμης Περιήγησης θεωρείται ως ένας πιο ιδιωτικός τρόπος περιήγησης στο internet, αφού το ιστορικό του χρήστη δεν καταγράφεται, οι σελίδες δεν αποθηκεύονται στη μνήμη cache ενώ και τα cookies δεν αποθηκεύονται στον υπολογιστή. Ωστόσο, οι ειδικοί ασφαλείας πιστεύουν εδώ και πολύ καιρό ότι τα δεδομένα ιδιωτικής περιήγησης θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να χαρτογραφήσουν τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα των χρηστών.
Η Google από την πλευρά της, σκοπεύει να καταπολεμήσει την κατηγορία αφού πιστεύει ότι παρέχει αρκετή διαφάνεια σχετικά με τους τύπους δεδομένων που συλλέγει και υπό ποιο πλαίσιο γίνεται η συλλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια