ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Facebook: Δοκιμές για dark mode και COVID tracker στην εφαρμογή Android

Μετά το γενικότερο λανσάρισμα της νέας εμφάνισης για τη desktop έκδοση του Facebook, η εταιρεία ετοιμάζει εξίσου μεγάλες αλλαγές και για τη mobile έκδοση του κοινωνικού δικτύου, οι οποίες δοκιμάζονται ήδη σε μια μικρή μερίδα χρηστών.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 9to5google, η Android έκδοση του Facebook θα αποκτήσει επιτέλους το περίφημο dark mode για να μη στραβωνόμαστε τα βράδια, η ενεργοποίηση του οποίου θα γίνεται άμεσα με έναν διακόπτη μέσα από την εφαρμογή ή σύμφωνα με την καθολική εντολή που μπορεί να έχεις δώσει από τις γενικές ρυθμίσεις της συσκευής σου (από Android 10 και έπειτα).

facebook-covid.jpg
Μια άλλη προσθήκη θα είναι η ενσωμάτωση εργαλείου που ενημερώνει για τα κρούσματα COVID-19 κοντά στην τοποθεσία του χρήστη και τον γενικό αριθμό για τη χώρα, με τα δεδομένα να ενημερώνονται ανάλογα με τη χρονική περίοδο που επιλέγει ο χρήστης (π.χ. κάθε εβδομάδα). Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα περιοριστεί στις ΗΠΑ ή αν θα υπάρχει αντίστοιχο εργαλείο για κάθε χώρα.

facebook-covid-1.jpg
Τέλος, η Facebook ετοιμάζει νέα εμφάνιση και για την ενότητα “Time on Facebook”, με διαχωρισμό σε διαφορετικά τμήματα με μορφή πλέγματος για πιο ξεκάθαρο έλεγχο του χρόνου που ξοδεύεις στην εφαρμογή.

facebook-time-ui.jpg
Δεν υπάρχει κάτι επίσημο για το λανσάρισμα των νέων λειτουργιών, αλλά από τη στιγμή που δοκιμάζονται είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τις δούμε στο σχετικά κοντινό μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια