ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοσιογραφία που σπανίζει: Το Hardware Unboxed "καταχεριάζει" την Asus

To δημοφιλές δικτυακό κανάλι (στο YouTube) Hardware Unboxed για μια ακόμα φορά έδωσε δείγματα γραφής υψηλού επιπέδου δημοσιογραφίας. Στην προσπάθειά των συντελεστών να αξιολογήσουν το νέο Asus TUF Gaming A15 που ανήκει στα "οικονομικά" gaming laptops με Ryzen 4000 επεξεργαστή, όχι μόνο δεν δίστασαν να αγοράσουν με δικά τους χρήματα τις μονάδες προς αξιολόγηση, αλλά και κατέληξαν να ξεμπροστιάζουν την Asus για τις απαράδεκτες επιλογές της. 

Συγκεκριμένα, στο video που δημοσιεύθηκε από το κανάλι, ασκείται δριμεία κριτική για τις επιλογές ψύξης που υπονομεύουν τις δυνατότητες των υποσυστημάτων σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά και για την επιλογή του panel που δεν κρίνεται ικανοποιητικό για οτιδήποτε άλλο πλην gaming. Μάλιστα, ο σχεδιασμός ψύξης του συστήματος φαίνεται ότι δύσκολα μπορεί να ερμηνευτεί ως λάθος της Asus, αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για ξεκάθαρη υπονόμευση του laptop. Το αν ο στόχος είναι οι καταναλωτές να οδηγηθούν διά αυτού του τρόπου σε πιο ακριβές λύσεις από την ίδια την Asus ή σε laptop με Intel επεξεργαστές είναι κάτι που θα πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να κρίνει. Πάντως, στα σχόλια του video εμφανίζονται όλες οι απόψεις με επιχειρήματα ένθεν και ένθεν. 

Σε κάθε περίπτωση, οι συντελεστές του καναλιού παραδίδουν κυριολεκτικά μαθήματα δημοσιογραφίας, καθώς, αδιαφορώντας για την πιθανή ένταξή τους στη μαύρη λίστα της πασίγνωστης Asus, αποφάσισαν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να προστατέψουν τους καταναλωτές από μια ενδεχόμενη άστοχη επένδυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια