ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αερομαχία μεταξύ Τεχνητής Νοημοσύνης και επανδρωμένου μαχητικού σκάφους

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα διαβάζοντας ότι ο Στρατός των ΗΠΑ πειραματίζεται με την Τεχνητή Νοημοσύνη για να ενισχύσει τις δυνάμεις του, αλλά είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι θα πραγματοποιήσουν αερομαχία μεταξύ επανδρωμένου αεροσκάφους και αυτόνομου drone.

Όπως αναφέρει το Air Force Magazine, το ερευνητικό εργαστήριο της αεροπορίας των ΗΠΑ αναπτύσσει ειδικό αλγόριθμο μηχανικής μάθησης για ένα αυτόνομο μαχητικό αεροσκάφος από το 2018 και σχεδιάζει να τον ενσωματώσει σε πιο συμβατικά αεροσκάφη όπως τα F-16, F-22 και F-35. Πολλά θα κριθούν, βέβαια, από την αερομαχία που προγραμματίζουν για τον Ιούλιο του 2021.

Από τη στιγμή που πρόκειται για project του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, οι λεπτομέρειες είναι προφανώς λίγες. Παρόλα αυτά, εκπρόσωπος του Πενταγώνου επιβεβαιώνει ότι η Αεροπορία των ΗΠΑ έχει καταφέρει να επεκτείνει τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης σε τέτοιο επίπεδο που θεωρεί βέβαιη την επικράτηση της απέναντι στον άνθρωπο.

Εξάλλου, ο Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει ούτως ή άλλως να ενσωματώσει την Τεχνητή Νοημοσύνη στην ευρεία γκάμα των δραστηριοτήτων του, από τις μονάδες συντήρησης μέχρι τα πεδία μάχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια