ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το FIFA της EA Sports θα βοηθήσει στο πρόβλημα των άδειων γηπέδων

Η κατάσταση που διαμορφώνει η πανδημία του κορωνοϊού σε κάθε φάσμα της ψυχαγωγίας δεν έχει προηγούμενο. Ένα από αυτά είναι και τα ομαδικά αθλήματα και φυσικά το δημοφιλέστερο όλων, το ποδόσφαιρο δεν μπορεί παρά να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, που θέλουν τους αγώνες να διεξάγονται χωρίς την παρουσία φιλάθλου. Η αρχή έγινε με την γερμανική Bundesliga με την επανεκκίνηση των αγωνιστικών δράσεων, τα γήπεδα ήταν άδεια δημιουργώντας...μηδενική ατμόσφαιρα. Η σχεδόν νεκρική σιγή που επικρατούσε ήταν τόσο εκκωφαντική που η δράση εντός των τεσσάρων γραμμών ήταν μια παράξενη εμπειρία για τους τηλεθεατές. 
Αυτό το πρόβλημα θέλει να λύσει το Αγγλικό Πρωτάθλημα που είναι και το κορυφαίο του πλανήτη και για αυτό ζήτησε την βοήθεια της EA Sports και του FIFA. Όπως ανακοινώθηκε, η Premier League και το Sky Sports θα συνεργαστούν με την ΕΑ ώστε να γίνει χρήση ψηφιακού κοινού στα γήπεδα για να καταπολεμηθεί το ομολογουμένως άσχημο φαινόμενο των άδειων εξέδρων και τις ξερής ατμόσφαιρας. 
Καλά διαβάσατε, οι επόμενες τηλεοπτικές μεταδόσεις της Premier League θα έχουν ήχους οπαδών και συνθήματα από το FIFA 20, τα οποία μάλιστα θα είναι ξεχωριστά για κάθε ομάδα. Στόχος αυτού του σχεδίου είναι να αναπαραστήσουν την ζωηρή ατμόσφαιρα των αναμετρήσεων του αγγλικού πρωταθλήματος. Μάλιστα, οι συνδρομητές του Sky Sports θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τους αγώνες με ή και χωρίς τα πρόσθετα ηχητικά εφέ. 
Το σύστημα αυτό που θα εφαρμοστεί σίγουρα δεν είναι το...μέλλον, αλλά μια μεσοβέζικη λύση, η οποία εντάσσεται σε ένα γενικότερο κλίμα προφύλαξης της δημόσιας υγείας και φυσικά των ποδοσφαιριστών. Στην περίοδο της πανδημίας έχουμε δει διάφορες προσπάθειες των διοργανωτών να γεμίσουν τα άδεια γήπεδα, είτε με λούτρινα ζώα όπως έγινε στην Κορέα, είτε με χάρτινες σιλουέτες φιλάθλων είτε με ζωντανές βιντεοκλήσεις μέσω Zoom εντός τους. 
Η επιστροφή της Premier League έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου. Οι πρώτοι αγώνες που θα ενσωματώνουν τους ψηφιακούς οπαδούς και ιαχές του FIFA 20 είναι τα Aston Villa vs Sheffield United και το ντέρμπι Manchester City vs Arsenal.

Δεν υπάρχουν σχόλια