ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρουσιάστρια ειδήσεων είδε την τεχνητή νοημοσύνη που θα την αντικαταστήσει

 


Υπάρχει λόγος που υπάρχουν ακόμα παρουσιαστές δελτίων ειδήσεων σήμερα, όταν μπορεί κάποιος εύκολα να διαβάσει τις ειδήσεις online. Οι παρουσιαστές έχουν προσωπικότητα και ένα τρόπο να μεταφέρουν μία είδηση, εμπλουτίζοντάς την με τα σχόλιά τους, κάνοντάς την πιο ενδιαφέρουσα για τον τηλεθεατή. Ωστόσο το μέλλον τους σε αυτόν τον τομέα δε διαγράφεται λαμπρό.

Στην Νότια Κορέα, το καλωδιακό κανάλι MBN έγινε το πρώτο στη χώρα που εισήγαγε μία τεχνητή νοημοσύνη ως παρουσιάστρια ειδήσεων. Η εμφάνιση της AI παρουσιάστριας μάλιστα είναι ίδια με την πραγματική, Kim Ju-ha.

Η πραγματική Kim μάλιστα παρουσίασε την AI Kim, με τη δεύτερη να δηλώνει στην κάμερα:

Δημιουργήθηκα με βαθιά εκμάθηση από video 10 ωρών της Kim Ju-ha, μαθαίνοντας τις λεπτομέρειες της φωνής της, τον τρόπο που μιλάει, τις εκφράσεις του προσώπου της, τον τρόπο που κινούνται τα χείλη της και το σώμα της. Μπορώ να μεταφέρω τις ειδήσεις ακριβώς όπως θα το έκανε η Kim Ju-ha.

Η AI Kim μίλησε με τον ίδιο τρόπο όπως η πραγματική, μιμούμενη ακόμα και τις κινήσεις της. Η πραγματική Kim προσπάθησε να τη δυσκολέψει, διαβάζοντας γραμμές γεμάτες ονόματα, ξένες λέξεις και καθημερινές εκφράσεις, η AI όμως επανέλαβε τα πάντα χωρίς πρόβλημα.

Η εκφώνηση είναι σωστή αλλά το συναισθηματικό κομμάτι φαίνεται να μη φτάνει το ανθρώπινο. Φυσικά, ένας AI παρουσιαστής μπορεί να μεταδώσει ειδήσεις ταχύτερα από τον άνθρωπο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν μπορούν να εκφράσουν συναισθήματα. Προσωπικά πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα να αργήσει να έρθει αυτή η μέρα.

Σκοπός των AI παρουσιαστών είναι να επιτρέπουν στα κανάλια να μεταφέρουν ειδήσεις 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, ανεξαρτήτως αν ο άνθρωπος παρουσιαστής κοιμάται, έχει άδεια ή είναι άρρωστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια