ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Fortnite: Επιστροφή στο iOS μέσω της cloud υπηρεσίας Nvidia GeForce Now;


 Η διαμάχη μεταξύ Apple και Epic Games έχει ως αποτέλεσμα την αποβολή του Fortnite από το App Store, αλλά φαίνεται ότι θα βρεθεί μια έμμεση λύση για να επιστρέψει και πάλι στα iPhone και iPad. Σύμφωνα με το BBC, οι gamers θα αποκτήσουν (πιθανότατα) τη δυνατότητα να παίξουν το δημοφιλές Battle Royale game μέσω της cloud gaming υπηρεσίας Nvidia GeForce Now από τον Safari browser των συσκευών τους.

Η υπηρεσία Nvidia GeForce Now δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής για το iOS και προφανώς δεν θα τη δούμε σαν native εφαρμογή στο App Store λόγω της πολιτικής της Apple, αλλά θα υπάρχει πρόσβαση σε αυτήν μέσω του Safari browser και από εκεί θα μπορούμε να παίζουμε όλα τα παιχνίδια που υποστηρίζει, ανάμεσα τους και το Fortnite.

Σε ένα τέτοιο σενάριο οι gamers λογικά θα παίζουν με καλύτερα γραφικά, διότι ουσιαστικά θα steamάρουν την έκδοση του Fortnite για Windows PC μέσα από τους servers της Nvidia, ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος να παρατηρήσουμε καθυστερήσεις που είναι κρίσιμες για ένα τόσο ανταγωνιστικό παιχνίδι.

Τι είναι το Nvidia GeForce Now

Αποτελεί ουσιαστικά μια πλατφόρμα για να παίζεις παιχνίδια που έχεις ήδη αγορασμένα από τα Steam, Play, Epic Games Store, battle.net κλπ. σχεδόν σε οποιαδήποτε οθόνη και ανεξάρτητα από τις δυνατότητες του υπολογιστή σου, μιας και η επεξεργασία τους γίνεται στους servers της εταιρείας.

Υπάρχουν, βέβαια, ορισμένοι σημαντικοί περιορισμοί. Σε αυτές τις πρώτες ημέρες λειτουργίας δεν υποστηρίζονται όλοι οι τίτλοι, η προσφερόμενη ανάλυση φτάνει έως 1080p@60fps, στη δωρεάν χρήση μπορείς να παίζεις για μία ώρα σε κάθε session με αναμονή, ενώ στη συνδρομή των €5.49/μήνα σου δίνεται περιθώριο 6 ωρών για κάθε session και θεωρητικά μικρότερη αναμονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια