ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η παγκόσμια αγορά smartphone συσκευών δείχνει σημάδια ανάκαμψης

 


Η παγκόσμια αγορά smartphone συσκευών δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, η παγκόσμια διάθεση smartphone συσκευών δείχνει σημάδια ανάκαμψης το τρίτο τρίμηνο του 2020. Με λίγα λόγια, ήταν ένα άκρως θετικό τρίμηνο για την Samsung. Αν και παρουσίασε ανάπτυξη μόλις 2.9% χρόνο με το χρόνο, κάτι τέτοιο ήταν αρκετό για να πάρει την πρωτιά από την Huawei.

Η Κορεατική εταιρεία κατάφερε να διαθέσει 80.4 εκατομμύρια smartphones για 22.7% μερίδιο αγοράς. Και η αλήθεια είναι ότι η πρωτιά της Samsung δεν αμφισβητείται, καθώς τόσο η Canalys όσο και η Counterpoint την τοποθετούν στην πρώτη θέση, με την Huawei να σημειώνει πτώση.  Οι αδυναμίες που αντιμετωπίζει η εταιρεία στη Δύση, συνοδεύονται από πτώση της διάθεσης στην ιδιαίτερη πατρίδα της. Η εταιρεία διαπίστωσε μια πτώση της διάθεσης συσκευών στη Κίνα κατά 15%, σύμφωνα με την IDC, ενώ η πτώση των πωλήσεων αγγίζει το 25% χρόνο με το χρόνο στην Ευρώπη.

Αν και η Huawei βρίσκεται στη δεύτερη θέση, η Xiaomi αποτελεί μια ξεκάθαρη απειλή. Στη πράξη η Xiaomi σαρώνει, με 42% ανάπτυξη σύμφωνα με δεδομένα της IDC και μερίδιο αγοράς 13.1% σε παγκόσμιο επίπεδο, πετυχαίνοντας να ξεπεράσει την Apple.

Δεν υπάρχουν σχόλια