ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι τρόποι για να τρέξεις Android εφαρμογές στα Windows


 Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστες πλατφόρμες προσφέρουν την εν λόγω ποικιλία εφαρμογών σαν το Android. Δυστυχώς, η δυνατότητα να έχεις Android apps στα Windows 10 δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όπως συμβαίνει με τις εφαρμογές των Windows. Ωστόσο γράφουμε αυτό το άρθρο, για να αναφερθούμε σε ορισμένους τρόπους χρήσης Android εφαρμογών στα Windows 10.

Android apps Windows 10

Bluestacks emulator

Ο Bluestacks emulator είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και αξιόπιστους Android emulators, που σου επιτρέπει να τρέξεις τόσο 32bit όσο και 64bit games και εφαρμογές στο Windows desktop σου. Είναι εντελώς δωρεάν στη χρήση και μπορείς εύκολα να εκκινήσεις εφαρμογές, μέσω του custom designed interface. Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα, προωθεί έντονα τον ευαυτό του σαν μια gaming πλατφόρμα, αποτελώντας την ιδανικότερη λύση αν σε ενδιαφέρουν τα Android Games μέσα από ένα Windows 10 PC.

Dual Boot

Μια εναλλακτική λύση στο emulation που δίνει πρόσβαση σε νεότερες εκδόσεις του Android είναι το αποκαλούμενο dual booting, που μετατρέπει κυριολεκτικά το PC σου σε μια Android συσκευή. Θα έχεις την επιλογή να κάνεις boot στο Android όταν ενεργοποιείς το PC σου και το Android θα λειτουργεί όπως λειτουργεί στο smartphone ή στο tablet σου. Ωστόσο το να ξεκινήσεις κάτι τέτοιο είναι λίγο πιο δύσκολη διαδικασία. Θα χρειαστείς μια custom διανομή σαν το Android x86 για παράδειγμα για το οποίο μπορείς να μάθεις περισσότερα εδώ

Your Phone app

Το Your Phone app της Microsoft επιτρέπει στους κατόχους Android συσκευών να χρησιμοποιούν Android εφαρμογές αν και σε αυτήν την περίπτωση, αυτές παραμένουν στη Samsung συσκευή σου. Επιπροσθέτως, η μέθοδος απαιτεί το Windows 10 PC και το Samsung Android smartphone σου να βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο. Μόλις πριν από λίγο καιρό, είχε προστεθεί και η δυνατότητα του streaming πολλαπλών apps.

Surface Duo και Android Studio Emulator

Μπορεί να προορίζονται για χρήση από developers αλλά σε γενικές γραμμές αποτελούν μια πολύ ιδανική λύση να τρέξεις Android εφαρμογές στα Windows 10.Ιδίως ο Surface Duo Emulator γίνεται intergated με τον Android Studio Emulator και σου επιτρέπει να έχεις δυο οθόνες, στα πρότυπα της επερχόμενης συσκευής Surface Duo.

Κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις που αναφέρθηκαν πιο πάνω, θα πρέπει να έχεις ένα καλό σχετικά PC. Χρειαζόμαστε δηλαδή 8GB RAM και τουλάχιστον έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή. Φυσικά ο SSD δίσκος είναι must have, ειδικά στην περίπτωση των emulator.

Δεν υπάρχουν σχόλια