ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Google και Qualcomm ίσως λύσουν το πρόβλημα με τις αναβαθμίσεις του Android OS

 


Για ακόμα μία φορά η Google προσπαθεί να βρει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της γρήγορης διανομής των αναβαθμίσεων του λειτουργικού συστήματος Android OS και γενικότερα της υποστήριξης των συσκευών για αρκετά χρόνια μετά την αγορά τους. Η κατάσταση ομολογουμένως έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια από κάποιους κατασκευαστές, αλλά σε καμία περίπτωση κανείς δεν πλησιάζει την Apple σε αυτόν τον τομέα και σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο να βλέπεις το smartphone ή το tablet σου να μένει με μία (άντε δύο) μεγάλα updates του Android OS όταν περάσει ο καιρός.

Η νέα ενέργεια έρχεται σε συνεργασία με την Qualcomm, με τις δύο εταιρείες να ανακοινώνουν μια συνεργασία για την υποστήριξη τουλάχιστον 4 μεγάλων αναβαθμίσεων του Android OS στα smartphones που χρησιμοποιούν τα νέα SoCs της Qualcomm, όπως τα Snapdragon 888 και Snapdragon 678, αλλά και όσα καινούργια κατασκευάσει από εδώ και στο εξής. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η συσκευή που θα αγοράσεις θα λάβει όντως 4 μεγάλες αναβαθμίσεις διότι παίζουν και άλλοι παράγοντες τον ρόλο τους, παρόλα αυτά, δίνεται λύση στο θέμα υποστήριξης του hardware και διευκολύνονται ακόμη περισσότερο οι κατασκευαστές των συσκευών.

Ο χρόνος θα δείξει αν οι κατασκευαστές θα εκμεταλλευτούν αυτήν την διευκόλυνση και θα κάνουν το χρέος τους για να παρέχουν αναβαθμίσεις για 4 χρόνια σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων και όχι μόνο σε συγκεκριμένες σειρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια