ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Sony: Θέλει να φέρει δημοφιλή παιχνίδια του PlayStation σε Android και iOS


 Πριν από μερικές ημέρες ήρθε στη δημοσιότητα άρθρο από το δίκτυο Bloomberg, απ’ όπου μάθαμε πως η Sony είναι αποφασισμένη να επενδύσει κυρίως σε blockbuster τίτλους, αλλά και για το remake του πρώτου The Last of Us για το PlayStation 5. Φαίνεται, όμως, ότι η εταιρεία σκοπεύει να δει πολύ πιο σοβαρά και το mobile gaming.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε από τον Daniel Ahmad, ο οποίος εντόπισε μια νέα αγγελία εργασίας της Sony που αναφέρει χαρακτηριστικά πως ζητούν έναν νέο επικεφαλής του τμήματος mobile στα PlayStation Studios με σκοπό να ηγηθεί της ανάπτυξης παιχνιδιών από τις παιχνιδοκονσόλες και τα PCs στις mobile συσκευές, με έμφαση στην επιτυχή μεταφορά των πιο επιτυχημένων PlayStation games.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από πλευράς Sony, αλλά σαφέστατα θα είναι λογική μια τέτοια επένδυση δεδομένης της τεράστιας ανάπτυξης που σημειώνει ο τομέας του mobile gaming. Αρκεί μια ματιά στα έσοδα που αποφέρουν τίτλοι όπως τα PUBG Mobile, Fortnite και Call of Duty: Mobile για να καταλάβει κανείς ότι υπάρχει “ψωμάκι”.

Εξάλλου, κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες και πάλι η φήμη πως η Sony ετοιμάζει δική της υπηρεσία τύπου Xbox Game Pass που θα μπορούσε να συνδέεται άμεσα με τις βλέψεις της για το mobile gaming. Μη ξεχνάμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Game Pass είναι το ενσωματωμένο xCloud που σου επιτρέπει να streamάρεις τα παιχνίδια σχεδόν και σε mobile συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια