H Google θα κάνει τα κινητά μας τηλέφωνα κλειδιά, ταυτότητα και πορτοφόλι
Ο γίγαντας των διαδικτυακών υπηρεσιών θέλει να αφαιρέσει τα κλειδιά, τις κάρτες εισόδου, τις ταυτότητες, τα διαβατήρια, τα διπλώματα οδήγησης και τα χρήματα από τις τσέπες, τις τσάντες και τα πορτοφόλια μας και να τοποθετήσει όλα μέσα στα… κινητά μας τηλέφωνα.
Είναι δεδομένο ότι η σύγχρονη βιομηχανία προσπαθεί να εντάξει όσο περισσότερες λειτουργίες και υπηρεσίες μπορεί στα κινητά μας τηλέφωνα. Ανάμεσα στα άλλα έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια και τεχνολογίες που επιτρέπουν την χρήση των κινητών μας τηλεφώνων για να πραγματοποιούμε πληρωμές αλλά και να ανοίγουμε τις πόρτες των αυτοκινήτων μας ή των κατοικιών μας. Εσχάτως μάθαμε ότι με τα κινητά μας τηλέφωνα θα αποδεικνύουμε τον εμβολιασμό μας για τον κορωνοϊό.
Όμως η Google αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα πάνω στην οποία θα «πατούν» συγκεντρωτικά όλες αυτές αλλά και νέες τέτοιου είδους τεχνολογίες και υπηρεσίες. Με ανακοίνωση του ο ιντερνετικός κολοσσός αναφέρει την ίδρυση του Android Ready SE Alliance, ζητώντας από εξωτερικούς της συνεργάτες να συνεργαστούν μαζί της στην ανάπτυξη μιας σειράς νέων τεχνολογιών. Η Google καθόρισε τους τρεις τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί σε πρώτη φάση αυτό το εγχείρημα.
Ο πρώτος τομέας αφορά την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα επιτρέπει στον κάτοχο ενός κινητού τηλεφώνου (που λειτουργούν φυσικά με λειτουργικό σύστημα Android) να κλειδώνει/ξεκλειδώνει την πόρτα της κατοικίας του ή όποια άλλη πόρτα επιθυμεί. Δεύτερος στόχος είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας που θα επιτρέπει στον κάτοχο ενός κινητού τηλεφώνου να το χρησιμοποιεί αντί για την κάρτα εισόδου στο κτίριο, τα γραφεία και γενικότερα τους χώρους της εταιρείας που εργάζεται.
Ο δεύτερος τομέας αφορά την ανάπτυξη τεχνολογιών ώστε να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο ως αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα αυτοκινήτου και άλλου είδους έγγραφα που χρειάζεται να διαθέτει κάποιος στις καθημερινές του συναλλαγές.
Ο τρίτος τομέας αφορά την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα επιτρέπουν στον κάτοχο του κινητού τηλεφώνου να κάνει κάθε είδους πληρωμές με αυτό αλλά και να πραγματοποιεί κάθε είδους τραπεζικές ακόμη και χρηματιστηριακές συναλλαγές. Η Google τονίζει ότι εκτός από την ανάπτυξη αυτών των νέων υπηρεσιών βασικό ζητούμενο θα είναι φυσικά αυτές οι τεχνολογίες να είναι ασφαλείς και απαραβίαστες και η νέα πλατφόρμα θα σχεδιαστεί ώστε να πληροί αυτές τις προϋποθέσεις.
Μένει να δούμε την ανταπόκριση που θα έχει το κάλεσμα της Google στην κοινότητα των software developers αλλά και τι άλλου είδους υπηρεσίες θα αναπτυχθούν από αυτό το πρότζεκτ για χρήση από τα κινητά μας τηλέφωνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια