ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εντυπωσιακό Timelapse από το Google Earth

 


Το Timelapse αποτελεί την πιο σημαντική προσθήκη και επί της ουσίας τη μεγαλύτερη ενημέρωση που έχει γίνει στο Google Earth από το 2017 - Για τη λειτουργία Timelapse χρειάστηκε να ενσωματωθούν 24 εκατομμύρια δορυφορικές φωτογραφίες από τα τελευταία 37 χρόνια

Με ένα νέο ψηφιακό «εργαλείο», το Timelapse, το Google Earth παρουσιάζει τον πλανήτη Γη όχι μόνο όπως είναι σήμερα, αλλά και πώς άλλαξε κατά την πάροδο των τελευταίων 37 ετών.

Σε σύντομα βίντεο, ο χρήστης μπορεί να δει πχ τις υπερ-κατασκευές στο Ντουμπάι να αναδύονται μέσα από τη θάλασσα ή τον παγετώνα Κολούμπια στην Αλάσκα να λιώνει και να εξαφανίζεται.

Το Timelapse αποτελεί την πιο σημαντική προσθήκη και επί της ουσίας τη μεγαλύτερη ενημέρωση που έχει γίνει στο Google Earth από το 2017.



Για τη λειτουργία Timelapse, χρειάστηκε να ενσωματωθούν 24 εκατομμύρια δορυφορικές φωτογραφίες, από τα τελευταία 37 χρόνια, προκειμένου να δημιουργηθεί μια διαδραστική εμπειρία τεσσάρων διαστάσεων.

Το Timelapse του Google Earth, εκτός από τη δυνατότητα εστίασης σε οποιοδήποτε σημείο της Γης, εστιάζει σε συγκεκριμένες «ιστορίες» (Stories), οι οποίες χωρίζονται σε 5 ενότητες: Τα δάση αλλάζουν, Εύθραυστη Ομορφιά, Ενεργειακές Πηγές, Θέρμανση του Πλανήτη και Αστική Εξάπλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια