ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Aναβάθμιση των Windows 11 έρχεται με αλλαγές στην taskbar, με Android apps


 
H αναβάθμιση έρχεται με την πρώτη public preview έκδοση των Android apps στα Windows 11, μαζί με τις ανασχεδιασμένες εφαρμογές Notepad και Media Player και περιλαμβάνει και άλλες βελτιώσεις, ορισμένες εκ των οποίων αφορούν την γραμμή εργασιών (taskbar). Η public preview των Android apps στα Windows 11 επιτρέπει στους χρήστες να εγκαταστήσουν εφαρμογές Android από το Appstore της Amazon. Αν και πρόκειται για ένα μικρό αριθμό εφαρμογών σε σύγκριση με όσες υπάρχουν στο Google Play, εντούτοις υπάρχουν ανεπίσημη τρόποι να κάνει κάποιος το Play store να «τρέχει» στα Windows 11.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν την taskbar με την ημερομηνία και το ρολόϊ να είναι πλέον διαθέσιμα σε πολλαπλές οθόνες στα Windows 11, κάτι που απουσίαζε από τότε που διατέθηκαν στην αγορά. Το νέο Notepad περιλαμβάνει «multi-step undο», βελτιωμένο περιβάλλον αναζήτησης και υποστήριξη για dark mode ενώ ο νέος Media Player σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει τα Groove Music και Windows Media Player και περιλαμβάνει τόσο υποστήριξη για μουσική και βίντεο, έχοντας βελτιωθεί σε επίπεδο εμφάνισης για να ταιριάζει περισσότερο με το περιβάλλον χρήσης των Windows 11.

Η μεγάλη αυτή αναβάθμιση δεν θα είναι η μοναδική για φέτος, καθώς η Microsoft αποφάσισε να προσθέτει νέα χαρακτηριστικά στα Windows 11 συχνότερα. «Με την πάροδο του χρόνου, θα μας δείτε να προσθέτουμε συχνότερα νέα χαρακτηριστικά στα Windows 11 για τους τελικούς χρήστες, πέρα από την ετήσια ενημέρωση» δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Windows and Devices, Panos Panay. «Θα αξιοποιήσουμε την ποικιλία των μηχανισμών ενημέρωσης που διαθέτουμε, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων συντήρησης και του Microsoft Store. Στόχος μας είναι να παρέχουμε καινοτομία αδιάκοπα, παρέχοντάς σας τις καλύτερες εμπειρίες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

image.png

Η Microsoft σχεδιάζει να δοκιμάσει νέα πειραματικά χαρακτηριστικά των Windows 11 με χρήστες καθ' όλη τη διάρκεια του 2022, με τις ενημερώσεις για χαρακτηριστικά όπως τα αυτοκόλλητα στην ταπετσαρία και τη λειτουργία tablet να βρίσκονται ήδη σε δοκιμαστική φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια