ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι τιμές των SSD μπορεί να αυξηθούν το 2022!


 Η Western Digital προέβη σε μια δυσάρεστη ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας πως έχασε τουλάχιστον 6.5 exabytes από flash storage, εξαιτίας ενός ζητήματος μόλυνσης στις εγκαταστάσεις της, όπου η εταιρία παράγει NAND μνήμες. Σε περίπτωση που δεν κάνατε τα μαθηματικά, αυτό αντιστοιχεί σε δίσκους συνολικής χωρητικότητας 6.5 δισεκατομμυρίων gigabytes και είναι κάτι που μπορεί εν δυνάμει να επηρεάσει αρνητικά ολόκληρη την αγορά και τα πορτοφόλια των καταναλωτών.

Να σημειωθεί πως η NAND είναι το βασικότερο εξάρτημα που είναι απαραίτητο για την κατασκευή ενός SSD και σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ερευνητικής εταιρίας TrendForce, η απώλεια όλων αυτών των εξαρτημάτων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των SSDs μέχρι και κατά 10%.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η μόλυνση των υλικών που χρησιμοποιούνται στις διαδικασίες κατασκευής φαίνεται πως εντοπίστηκε στα τέλη του Ιανουαρίου σε δύο εργοστάσια στην Ιαπωνία. Η Kioxia (προηγουμένως Toshiba), η οποία συνεργάζεται στενά με την Western Digital, αποκάλυψε πως πιο συγκεκριμένα επηρεάστηκαν οι BiCS 3D flash NAND μνήμες της.

Σε αυτό σημείο να αναφερθεί πως η συνεργασία της Western Digital και της Kioxia καλύπτει περίπου το 30% της αγοράς για NAND flash, σύμφωνα πάντα με την TrendForce. Τόσο η Western Digital όσο και η Kioxia παρέχουν μονάδες αποθήκευσης SSD και eMMC για υπολογιστές, με την Western Digital να είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές στον κλάδο. Αυτός είναι ο λόγος που η γιγαντιαία αυτή απώλεια ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά τις τιμές στην ευρύτερη αγορά.

Για την ώρα δεν είναι σαφές το τι ακριβώς προκάλεσε τη μόλυνση ή εάν θα πρέπει να ανακληθούν προϊόντα που κυκλοφόρησαν ήδη στην αγορά, ωστόσο η Western Digital επισήμανε πως καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκαταστήσει την κατάσταση στα εργοστάσιά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια