ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Google Chrome: Το νέο κόλπο που θα κρατήσει μυστικές τις "αταξίες" σου στο Ίντερνετ

 


Συνήθως, το να σβήσεις το ιστορικό του browser σου σήμαινε τη διαγραφή της χρήσης ολόκληρης της μέρας –ή μεγαλύτερων περιόδων– κάτι όχι και τόσο βολικό για τις περιπτώσεις που ήθελες να καλύψεις μόνο τα ίχνη περιήγησης που είχες κάνει πολύ πρόσφατα.

Ποιες είναι οι πιθανότητες να ψάξεις για ένα δώρο, ένα ταξίδι έκπληξη ή κάτι άλλο πιο πονηρό στο Ίντερνετ; Δεν θα ήταν τέλειο εάν θα μπορούσες απλά να σβήσεις στα γρήγορα το ιστορικό αναζήτησης στον browser, ώστε οι άλλοι να μην μπορούν να δουν τι έκανες στα κρυφά;
Ο Google Chrome πρόσθεσε μια καινούρια έξυπνη λειτουργία, που σου δίνει τη δυνατότητα να σβήνεις τι έκανες τα τελευταία 15 λεπτά, γλτώνοντάς σε από κάποια πιθανή αμηχανία ή ρεζιλίκι.
WhatsApp - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.12.2021
Πώς να κάνετε το WhatsApp να σας ειδοποιεί όταν μια από τις επαφές σας συνδέεται

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να αναβαθμίσεις το λειτουργικό Android –εάν έχεις ένα κινητό τηλέφωνο Android– και τον Google Chrome στην τελευταία έκδοσή τους.Μετά πάτα τη φωτογραφία προφίλ και πήγαινε στα Settings, όπου θα σου δοθεί η επιλογή να σβήσεις τις αναζητήσεις των τελευταίων 15 λεπτών.

Η Apple έχει ένα παρόμοιο εργαλείο, αλλά χρειάζεται να πας στα Google App settings και να επαναλάβεις τις παραπάνω κινήσεις.
Η ίδια δυνατότητα υπάρχει και για τις desktop εκδόσεις, απολαμβάνοντας και στους υπολογιστές την ιδιωτικότητα που προσφέρει η καινούρια δυνατότητα.
Βέβαια, ίσως είναι απλούστερο και πιο λογικό να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία Incognito του Google Chrome, ειδικά εάν θέλεις να κάνεις κάτι πονηρό.
Αλλά θα σε αποσυνδέσει απ’ όλους τους λογαριασμούς σου, κάτι που δεν βοηθάει εάν θέλεις να παραμείνεις συνδεδεμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια