ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έξυπνο ρολόι που πραγματοποιεί ιατρικές εξετάσεις


 
Ανοίγει τις πύλες της η μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων IFA που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο. Οι εταιρείες παρουσιάζουν όλες τις τελευταίες δημιουργίες τους πολλές από τις οποίες είναι καινοτόμες και διαθέτουν τεχνολογίες αιχμής. Μια από αυτές είναι το Huawei Watch D, ένα ρολόι που πέρα από τις συμβατικές λειτουργίες ενός ψηφιακού ρολογιού διαθέτει μια σειρά από δυνατότητες που παρέχουν ιατρικού χαρακτήρα υπηρεσίες στους χρήστες τους. 

Το ρολόι έχει μηχανισμό που το μετατρέπει σε κλασικό πιεσόμετρο. Ο μηχανισμός σφίγγει το χέρι του χρήστη και καταγράφει τη συστολική και διαστολική του πίεση. Επίσης το ρολόι μπορεί να κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα για να ελέγχει τον καρδιακό ρυθμό και την ηλεκτρική δραστηριότητα του χρήστη. Οι κατασκευαστές τονίζουν ότι όσοι έχουν βηματοδότη ή άλλη εμφυτευμένη συσκευή στον οργανισμό του δεν θα πρέπει να κάνουν χρήση αυτής της λειτουργίας του ρολογιού.

Το Huawei Watch D παρακολουθεί επίσης τα μοτίβα του ύπνου του χρήστη, τον κορεσμό του οξυγόνου, τη θερμοκρασία του δέρματος, τα επίπεδα του άγχους αλλά και αρκετές ακόμη παραμέτρους της υγείας του χρήστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια