ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Wi-Fi 7: Νέα επίδειξη του προτύπου από Intel και Broadcom, έπιασαν ταχύτητα 5Gbps

 Wi-Fi 7: Νέα επίδειξη του προτύπου από Intel και Broadcom, έπιασαν ταχύτητα 5Gbps

Η δουλειά επάνω στο πρότυπο Wi-Fi 7 έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η MediaTek πραγματοποίησε την πρώτη επίδειξη, ενώ ακολούθησε η Qualcomm τον Μάιο με την παρουσίαση των πρώτων Wi-Fi 7 chipsets και υποσχέθηκε ταχύτητες έως 33Gbps από το 2023.

Η συνέχεια έρχεται από τις Intel και Broadcom που παρουσίασαν το δικό τους demo, αν και πέτυχαν αρκετά πιο χαμηλές ταχύτητες (5Gbps) σε σύνδεση μεταξύ ενός laptop με επεξεργαστή Intel και ενός access point της Broadcom. Παρόλα αυτά, η ταχύτητα αυτή είναι 5χ φορές μεγαλύτερη από αυτήν του Wi-Fi 6 και 2.5x φορές μεγαλύτερη από αυτήν του Wi-Fi 6E.

Οι δύο εταιρείες εκτιμούν πως η μετάβαση στο Wi-Fi 7 θα γίνει σημαντικά πιο γρήγορα σε σύγκριση με τα Wi-Fi 6 και Wi-Fi 6E που ακόμα παλεύουν να εδραιωθούν στις εμπορικά διαθέσιμες καταναλωτικές συσκευές. Το Wi-Fi 7 θα βοηθήσει πολύ στην εκτόξευση των AR/VR συσκευών και των αντίστοιχων υπηρεσιών, καθώς εκτός από πολύ υψηλότερη ταχύτητα μεταφοράς πακέτων δεδομένων θα παρέχει δραματικά χαμηλότερη καθυστέρηση (latency) και την δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης σε πολλαπλά video streams υψηλής ανάλυσης στο ίδιο μοναδικό δίκτυο. Εξυπακούεται πως θα επωφεληθούν σημαντικά και οι gamers.

Σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα, το Wi-Fi 7 αναμένεται ότι θα πιστοποιηθεί επίσημα στα μέσα του 2023, ενώ οι πρώτες συσκευές θα εμφανιστούν στα καταστήματα από το δεύτερο μισό της επόμενης χρονιάς. Το Wi-Fi 7 είναι αντίστροφα συμβατό με τα προηγούμενα πρότυπα (π.χ. Wi-Fi 6 και Wi-Fi 6E), επομένως, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις σημερινές συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια